DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff poénnal reagált az időmérő eredményére

Toto Wolff jó kedvében volt a szezon utolsó időmérőjét követően - szerinte eddig az autó nem volt elég jó ahhoz, hogy Lewis Hamilton pole-t szerezzen, emiatt nem indult az élről már hónapok óta.

Közel fél év telt el anélkül, hogy Lewis Hamilton pole-pozíciót szerzett volna, a szezon második fele már nem a Mercedes egykörös tempójáról szólt - a brit ettől még a futamokon parádézott, de szombatonként volt némi lemaradása. Hamilton el is mondta az autóból kiszállva, hogy nagyon örül ennek a pole-nak, szüksége volt rá így az év végén.

hat



Természetesen Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is megdicsérte pilótáját, szerinte nagy kört ment a világbajnok. "Tudom, hogy ez most sokat jelent Lewisnak. Ez az, ami fekszik neki és nekünk is, vagyis a top eredmény. Szerintem egyébként egyszerűen nem volt elég erős a csomagunk az utóbbi időben a többiekhez képest, ezért nem tudott ilyen sokáig pole-ba kerülni."

A csapat másik pilótája, Valtteri Bottas bejött Hamilton mögött a második helyre, de motorcseréje miatt mindenképpen a rajtrács végéről indulhat holnap. Wolff azonban elég jó kedvében volt ahhoz, hogy egy poénnal reagáljon erre: "Elégedett vagyok az elért eredményünkkel. Izgalmas lesz látni, hogy Valtteri mire lesz képes a huszadik helyről felzárkózva. Viszont ha hirtelen megfordítanák a rajtrácsot, még akkor is mi lennénk a pole-ban" - mondta erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: