DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocont kitiltották a Mercedestől

A hatodik világbajnoki címét besöprő istálló tesztpilótájaként töltötte az évet Esteban Ocon, hétfőtől azonban a rivális Renault-t erősíti. Abu Dhabiban már a hétvégén sem léphet be a Mercedeshez.

Nem romlott meg a viszony a korábban éveken át a Mercedes támogatásával a Formula-1-ben versenyző, idén pedig a gyári istálló tesztpilótájaként tevékenykedő Esteban Ocon és eddigi csapata között, de az üzlet az üzlet. Toto Wolffék sportszerűen álltak a francia átigazolásának ügyéhez és már a jövő heti, Abu Dhabiban zajló tesztelésre is elengedték pilótájukat a Renault-hoz.

Ez nem történik mindig így, tavaly például a Red Bulltól távozó Daniel Ricciardo nem ülhetett a szezonzárót követő tesztelésen a sárga-feketék versenyautójába, Helmut Markóék nem engedték el az ausztrált a szerződése lejárta előtt. A Mercedes gálánsabban állt a dologhoz, de a titok az titok.

A Mercedes már a múlt Esteban Ocon számára


Már hónapok óta nem osztották meg Esteban Oconnal a legújabb fejlesztésekkel kapcsolatos adatokat és információkat. Abu Dhabiban pedig ezen a hétvégén már nem léphet be a Mercedes garázsába sem, mivel bizonyos mértékben a héten megkezdte felkészülését a francia gyári istállóval, már üléspróbán is járt.

Vajon Ocon az utóbbi időszak fejlesztéseiben is segítette a Renault-t? „Nem, technikailag semennyire nem segítettem új csapatomat a 2020-as versenyautó fejlesztésében, mivel ehhez nem volt jogom. A kapcsolatot azonban tartjuk, már voltam üléspróbán is és némi felkészülési munkát végeztem a szimulátoron” – nyilatkozta Ocon Abu Dhabiban a Canal Plus francia televízió interjújában.

„Ez az oka annak, hogy már nem léphetek be a Mercedes garázsába ezen a hétvégén. Most már a jövő heti tesztelésre készülődünk, szerencsés vagyok, hogy adódott így két szabadnapom, ez elég ritka. Daniel Ricciardónak erre (a tesztelésre) nem volt lehetősége tavaly ilyenkor, nekem viszont biztosan jó felkészülést jelent majd a jövő évre” – tette hozzá a huszonhárom éves francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: