DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ocon Abu Dhabiban már a Renault pilótája lesz

A Mercedes már a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után felbontja szerződését Esteban Oconnal, aki jövőre a Renault pilótája lesz, így az év végi teszten már bele is ülhet a sárga-fekete autóba a francia.

Még a nyár közepén megerősítést nyert a hír, miszerint Esteban Ocon váltja Nico Hülkenberget a Renault-nál, így a német 99%, hogy nem lesz az F1-es mezőny tagja a 2020-as szezonban. Ugyanakkor a szerződés bejelentése ellenére továbbra is a Mercedes fejlesztési pilótája maradt a francia.

Egészen az utolsó nagydíjhétvégéig számít ugyanis Esteban Ocon szolgálataira Toto Wolff és csapata, viszont most a Renault a Twitteren erősítette meg, hogy az Ezüst Nyilak az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapját követően elengedik növendéküket, így a hétfőn már a Renault alkalmazottja lesz Ocon.



Tavaly Daniel Ricciardóval került hasonló szituációba az enstone-i istálló, azonban akkor a Red Bull nem engedte meg az ausztrálnak és a Renault-nak, hogy egy nappal a szezonzáró után máris átüljön a franciák autójába az ausztrál versenyző.

Azután, hogy 2019-et az „oldalvonal mellett töltötte” Esteban Ocon, már Brazíliában abbéli reményét fejezte ki, hogy jelenlegi munkáltatója elengedi őt a szezonzáró után, hogy tesztelhessen a Renault-val. A francia istálló meg is erősítette ma ezt a hírt.

„Esteban Ocon hivatalosan is csatlakozik a Renault F1 Teamhez december 2-án, hétfőn, és mindkét tesztnapon részt vesz majd az Abu Dhabiban található Yas Marina pályán, december 3-án, illetve 4-én.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: