DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csak Williamseket győzött le a csalódott Raikkönen

A Brazíliában még remeklő Alfa Romeo hirtelen a középmezőny legvégére esett vissza. Raikkönen szerint nem veszíthettek ennyit, Giovinazzi jónak érezte az autót – ami mégis lassú volt, reményeik szerint csak egy körön.

Nem ilyen időmérőre számított Abu Dhabiban az Alfa Romeo: miután a Brazil Nagydíjon erős kvalifikáció után bravúros eredményt értek el Kimi Raikkönen negyedik és Antonio Giovinazzi ötödik helyezésével, a szezonzárón már a Q1-ben kiesett mindkét autó, ráadásul a 17. és 18. helyen, csupán a két Williamst megelőzve.

„Csalódást keltő eredmény, hiszen azt reméltük, hogy ennél többet hozunk ki a kvalifikációból” – olvashatók az Alfa Romeo Racing sajtóközleményében Kimi Raikkönen szavai. Interlagosi Q3-as kilencedik helyezése után most ő végzett hátrébb, a 18. pozícióban.



„Az autó nem veszített ennyi sebességet a legutóbbi alkalomhoz, Brazíliához képest, de nem találtuk a tapadást, amelyre szükségünk lenne egy körön. Remélhetőleg könnyebb lesz a dolgunk egy versenytávra vetítve, ezért bízunk a javításban a futamon. Előzni azonban nem könnyű itt, különösen onnan, ahonnan rajtolunk, de meg kell próbálnunk” – értékelte szombati napját Raikkönen.

Az időmérőt 17. helyezettként befejező Giovinazzi szokatlannak találta a C38 viselkedését. „Az autót nagyon jónak éreztem, mégis hiányzott valami. Kár, mert a versenytempónk nem tűnt rossznak, tehát egy jó rajtpozíció sokat segített volna. Helyette a vasárnap kihívás lesz, jól kell rajtolnunk, aztán taktikáznunk is, ha helyeket akarunk nyerni” – mondta el az olasz versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: