DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem bánja a múltkori hibát

A hatszoros világbajnok egyáltalán nem bánja, hogy legutóbb Brazíliában hibás stratégiai döntést hozott a csapat. Kockáztattak, veszítettek, de ha a bajnoki cím lett volna a tét, ezt biztosan nem teszik.

Szinte biztosan másodikként végezhetett volna Lewis Hamilton két héttel ezelőtt Brazíliában, ám a második biztonsági autós szakaszban arra jutott, hogy a kopottabb abroncsaival semmi esélye nem lesz befogni az előtte is folyamatosan gyorsabb Max Verstappen Red Bull-Hondáját, így vállalta a rizikót a győzelemért.

Friss, lágy abroncsokra váltott, a csapat azonban elszámolta magát, mert nem egy, hanem két hellyel esett hátrébb, Alexander Albont pedig kicsivel később csúnyán kilökte a pályáról, amiért később ötmásodperces büntetést kapott, így az egyébként harmadik helyen beérkező brit végül hetedik lett.

Hamilton maga döntött úgy, hogy kiáll friss gumikért


Tényleg akkora hibát vétettek a plusz kerékcserével? „Nincs semmi komoly dráma ebből. Nem hinném, hogy ugyanezt eljátszottuk volna, ha a bajnoki címért csatáztunk volna. Kísérleteztünk, de kicsit túl rizikósra sikeredett a döntésünk és nem jött be. Ugyanakkor még jó is, mert legalább tapasztalatot gyűjtöttünk” – reagált Lewis Hamilton.

„A legutóbbi hétvégéből valószínűleg többet tanultunk, mint az azt megelőző néhányból, amikor a dolgok viszonylag könnyedén mentek előre. Egyébként pedig személy szerint én határoztam úgy, hogy kijövök a legvégén új gumikért. Megadták a választás lehetőségét, igaz, hamis információt kaptam arról, mennyi helyezést veszítek ezzel, ráadásul a biztonsági autó is a vártnál tovább maradt a pályán” – tette hozzá a brit ász, akiről azt gondolja Eddie Jordan, hogy nem is kell továbbfejlődnie, mivel így is a teljes mezőny fölé nő tudásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: