Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 21. hétfő
F1

Grosjean: Velünk kiszúrás, a Mercedesnek nem fáj

A teljes pénteki nap mehet a kukába a hétvégét ígéretesen indító francia számára. A Haas pilótája nem haragszik Bottasra, aki bocsánatot kért tőle. „Mind hibázunk, emberek vagyunk.”

Húsz perccel az Abu Dhabi Nagydíj pénteki második szabadedzésének leintése előtt Romain Grosjean és Valtteri Bottas összeakadt a pályán: a stewardok az előzni próbáló Mercedest hozták ki vétkesnek, a finn egy megrovást kapott a testülettől. Grosjean nem haragszik ellenfelére, de felhívta a figyelmet rá, hogy a Haas fizetett nagyobb árat a koccanásért.

„Valtteri bocsánatot kért tőlem, ami rendes dolog. Azt mondta, hogy mivel vasárnap utolsó helyről kell indulnia, előzéseket gyakorol, nálam viszont talán túl messziről próbálkozott. Nem számítottam rá, hogy onnan fog bevetődni, ráadásul a tükör holtterében volt, tehát nem az történt, hogy nem nyitottam ki az ajtót. Úgy gondolom, ő hibázott, de ez megtörténik, mind hibázunk, emberek vagyunk” – idézi az Autosport Grosjeant. 

„Nem tudom” – válaszolta arra a kérdésre, elegendő súlyú-e a megrovás. „Így is a rajtrács utolsó helyéről indul, annyi rajthellyel sorolhatják hátra, amennyivel akarják, nem változtat semmit. Nem volt szép megmozdulás és bocsánatot kért érte. Szükség van erre a második edzésen? Nem hiszem. Kiszúrás velünk? Igen. A Mercedesnek fájni fog? Nem igazán. Megrovás? Nem vagyok steward, és örülök neki, hogy nem vagyok az.”

Grosjean hetedik helyen fejezte be a második szabadedzést, a középcsapatok legjobb versenyzőjeként. A francia eredetileg csak az első edzésen próbálta volna ki azt a csomagot, amely korábban, az USA Nagydíjon zsákutcának tűnt, de olyan jól működött, hogy a Haas ezzel akarta folytatni a hétvégét. Az ütközés viszont tönkretette a csomagot, amelyből nincs tartalék a helyszínen – erre vonatkozott a „kiszúrás”.

„Nagyon versenyképesek, hatodikak voltunk délelőtt, hetedikek délután, amire abszolút nem számítottunk egy ilyen pályán. Aztán jött az incidens Valtterivel, a rossz hír pedig az, hogy abból a verzióból csupán egyetlen példányunk volt. Tehát vissza kell váltanom az autóra, amelyet Kevin (Magnussen) is használ. A teljes péntek mehet a kukába” – panaszkodott Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?