DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Vettel beismerte, hogy hibázott

A német nem vett részt a csütörtöki sajtóeseményeken, de csapattársa elmondta Abu Dhabiban, miről esett szó a brazil ütközést követő megbeszélésen. A fő tanulság, hogy nem lehetnek ennyire agresszívak egymással.

A Ferrari részéről már korábban megerősítették, hogy Mattia Binotto csapatfőnök, Sebastian Vettel és Charles Leclerc tiszta vizet öntöttek a pohárba: részletesen megbeszélték a Brazil Nagydíjon történt, kettős kieséssel járó ütközés részleteit és levonták a megfelelő következtetéseket. Vettel nem volt ott Abu Dhabiban a sajtónapon, mivel megszületett harmadik gyermeke, Leclerc azonban elmondta, mire jutottak házon belül.

„Átbeszéltük a dolgot Sebbel, és megpróbáltuk egymás helyzetébe képzelni magunkat. Úgy gondolom, hogy Sebnek talán nem kellett volna balra mozdulnia, és ezzel ő is tisztában van. És talán én is végezhettem volna jobb munkát, hogy elkerüljem őt, azzal, hogy balra húzódok. Tehát mindkettőnknek van benne kis felelőssége” – mondta el Leclerc a Formula.hu részvételével zajló csütörtöki sajtótájékoztatón, elkerülve, hogy arról beszéljen, ki hibázott nagyobbat Interlagosban.



„A legfontosabb az, hogy most már mindent tisztáztunk Sebbel és továbbléphetünk” – összegezte Leclerc. Hozzátette, a Ferrari vezetése nem korlátozta a kettőjük közti versenyt, de jobban kell figyelniük egymásra: „Úgy gondolom, ebben nem lesz változás. Továbbra is versenyezhetünk egymással. Mint tudjuk, Seb és én is nagyon versenyképesek vagyunk, mind a ketten győzni akarunk, de meg kell találnunk a megfelelő kompromisszumot.”

„Ugyanazért a csapatért versenyzünk, ezért kevésbé agresszívnak kell lennünk egymással, több helyet kell hagynunk, hogy ilyen ne történhessen. A legutóbbi verseny óriási következményekkel járt, pedig ha megnézzük, a kontakt nagyon kicsi volt. De nagyon szerencsétlenül történt, éppen ezért gondoskodnunk kell róla, hogy nem fog megismétlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: