DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Tiszta vizet öntöttünk a pohárba

Ha a Ferrarinak nem volna elég problémája azáltal, hogy lefoglalta az FIA az üzemanyagrendszerének bizonyos alkatrészeit, Mattia Binottóéknak kezelnie kellett két pilótájuk ütközését is.

Charles Leclerc és Sebastian Vettel, a Ferrari két pilótája a Brazil Nagydíj utolsó köreiben akadtak össze, amikor a harmadik helyért csatáztak. Vettel középre húzta a kormányt, s a baj hátsó kerekével eltalálta a monacói jobb elsőjét, ezzel mindketten kiestek a versenyből.

A Scuderia egyik szóvivője most elmondta a Pitpass.com-nak, hogy sikerült pontot tenniük az ügy végére: „Múlt vasárnap óta Mattia és a pilóták minden nap beszéltek egymással, ahogyan az egyébként is lenni szokott. Nem volt semmiféle csúcstalálkozó, vagy videós szembesítés, mégis tiszta vizet öntöttünk a pohárba, és teljes erőnkkel Abu Dhabira koncentrálunk.”



Binotto már a versenyt követő interjújában, a helyszínen elmondta, hogy nem fogja okolni egyik pilótáját sem az ütközés miatt, hiszen mindketten ludasok voltak: „Csalódottak vagyunk, és remélem, hogy a versenyzőink is azok. Ez egy kis ütközés volt, nagy következményekkel, de jó, hogy most történt, és nem 2020-ban.”

A Ferrari pilótái – ahogyan ezt is elmondta a csapatfőnök – szabadon harcolhattak egymás ellen, hiszen már biztos, hogy a második helyen zárják a világbajnoki pontversenyt, ez pedig nem fog változni a szezonzárón sem.

„Nem hinném, hogy az lenne a helyes lépés részünkről, hogy megbüntetjük őket, viszont ez nem jelenti azt, hogy őrültségeket is megtehetnek a volán mögött, meg kell érteniük, hogy ez egy egész csapatról szól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: