DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto: A Ferrari bármit is csinál, az nem jó...

A Brazil Nagydíjon összeakadt a Ferrari két pilótája, Sebastian Vettel és Charles Leclerc, ami után mindketten kiestek a versenyből. Binotto szerint bármit tesznek, az nem tetszik a közvéleménynek.

A Ferrarinál úgy kezdtek neki a 2019-es szezonnak, hogy a csapatnál Kimi Raikkönent váltó Charles Leclerc csak másodhegedűs lesz Sebastian Vettel mögött, s az első versenyeken valóban nem is engedték őket egymással csatázni.

Már az Ausztrál Nagydíj után egyből kapott hideget-meleget a Ferrari vezetősége, hogy a szezon első versenyén azonnal csapatutasítást alkalmaztak. Az év második felében azonban Charles Leclerc egyre inkább megmutatta, nem Vettel vízhordójának érkezett a Scuderiához.



Az év utolsó futamain már szabad volt a verseny a két pilóta közt, miután eldőlt, mindenképp a második helyen zárnak a konstruktőri pontversenyben, azonban a Brazil Nagydíjon megtörtént a baj. Mattia Binotto egyik pilótáját sem vette elő a közvélemény előtt, viszont most annak adott hangot, hogy a Ferrari hozzáállása gyakorlatilag mindegy, mert a kritikusok így is, úgy is beléjük kötnek.

„Amikor próbáltuk kordában tartani a pilótáinkat, akkor azért kaptunk kritikákat, erre most, hogy szabadon hagytuk őket versenyezni, már megint megkérdőjeleznek bennünket” – idézi a Race Fans Mattia Binottót.

„Amikor baleset történik, valami félresikerül, semmi kétség. Azonban amikor szabad a verseny, már a versenyzők felelőssége kerül elő. Az kellene járjon a fejükben, hogy vajon meddig mehetnek el, mekkora kockázatot vállalhatnak be. Itt mondjuk pont szükségtelen volt ekkora kockázatot vállalni…” – zárta gondolatait Binotto az egyenesben összeérő pilótáiról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: