DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Binotto szerint a pilótái igazából bírják egymást

A Ferrari csapatfőnöke szerint nagyon jó a kapcsolat Sebastian Vettel és Charles Leclerc között, a két versenyzővel átbeszélték az interlagosi esetet és elmesélt egy korábbit is.

Az interlagosi futamon egymásnak ütközött Sebastian Vettel és Charles Leclerc, ez pedig azóta is téma a Formula-1 világában, úgyhogy az Abu Dhabi Nagydíj előtti videós interjújában Mattia Binottónak, a Ferrari csapatfőnökének ismét beszélnie kellett erről. Persze mi mást is mondhatott volna, mint hogy minden rendben.

"Átbeszéltük a dolgokat, egyszer már ott vasárnap a futam után, egyszer pedig később, az azt követő napokban. Ez a beszélgetés hármunk között zajlott, mindhárman személyesen részt vettünk és azt hiszem, hogy megértették, hogy ami történt, az elfogadhatatlan. Tudjuk, hogy hogyan kell innen tovább lépni" - magyarázta.

ferraristas_1



Ami a két pilóta kapcsolatát illeti, több dolgot is elárult. "Az az igazság, hogy jól elszórakoznak együtt, jó és harmonikus kapcsolat van közöttük, ami valószínűleg eléggé más ahhoz képest, mint amit sokan olvasnak, vagy gondolnak. Azt hihetnék, hogy konfliktus van közöttük, de nem ez a helyzet. Például az oroszországi incidens után egy étteremben ültünk Japánban mi hárman és jól szórakoztunk. Még egymás telefonjait is elvették, hogy megnézzék, milyen fotók vannak róluk" - mesélte Binotto.

A csapatfőnök "jó csapatjátékosnak" nevezte a két pilótát és hozzátette, hogy a csapatmorál, a hangulat javult a szezon során, ebben előreléptek és ez az, ami komoly előnyt fog majd jelenteni számukra a következő szezonban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: