DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Zanardi: Hamilton jövő évi sikere nem készpénz

Alex Zanardi szerint Hamiltonnak nem lesz könnyű dolga 2020-ban. Az olasz nem veszi készpénznek, hogy meglesz a hetedik világbajnoki cím is, sőt a fiatalok szerinte lassan átveszik az irányítást.

A korábban az IndyCarban és a Formula-1-ben egyaránt versenyző Alex Zanardi, aki mindkét lábát elveszítette egy 2001-es balesetben, úgy érzi, nem feltétlenül borítékolható Lewis Hamilton 2020-as világbajnoki sikere, a Mercedes-dominancia ellenére sem.

Alessandro Zanardi ugyanakkor már az idei szezont sem élte meg unalmasnak, annak ellenére sem, hogy Lewis Hamilton már két futammal az év vége előtt bebiztosította a végső sikert: „Ez a szezon egyáltalán nem volt unalmas!”



„Viszont 2020-ra már egy sokkal nyitottabb csatára számítok, egyáltalán nem veszem készpénznek Hamilton újabb sikerét” – mondta az 53 esztendős pilóta a La Gazzetta dello Sportnak, ezután pedig elismerte a hatszoros világbajnok képességeit.

„Szurkolok Lewisnak. A nagysága a mentális erősségének is köszönhető, de amikor hibát követ el, akkor is tudja, hogyan kell elnézést kérnie, jó példa erre a brazíliai afférja Albonnal. Ebből a nézőpontból szerintem Leclerc közelebb áll hozzá, mint Vettel, a kora ellenére is.”

„Nehéz volna megmondani, hogy ki fog nyerni jövőre, de mindenképp szeretném megnézni, mire lenne képes Leclerc és Verstappen egy olyan autóban, ami minden hétvégén fel tudja venni a küzdelmet a Mercedesszel szemben” – zárta Zanardi. A 2020-as szezon március 15-én, Ausztráliában fog elrajtolni, akkor kiderül, közelebb tudnak-e férkőzni a riválisok az Ezüst Nyilakhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: