DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Hülkenberg távozása jelzi, hogy bajok vannak

A négyszeres világbajnok német pilóta nagyon nem örül annak, hogy egyik tehetségét elveszíti a Formula-1. Szerinte ez is azt jelzi, hogy valami nagyon nem jó irányban halad a száguldó cirkuszban.

Sebastian Vettel már egészen fiatal korától remek eredményekkel jelentkezett a Formula-1-ben, a Toro Rosso volánjánál is megmutatta, hogy vele nagyon is számolni kell a következő években. Ez valóban így is történt, 2008-ban például az esős monzai futamot a pole-pozícióból indulva megnyerte, ezért nem is volt váratlan, hogy a következő évre már a Red Bull szerződtette.

2010-ben érkezett a Williamshez Nico Hülkenberg és az első éveiben is időnként egészen szépeket villantott, de a nagy, átütő sikerek elmaradtak. Igaz, élcsapatnál soha nem kapott lehetőséget, de így is furcsa, hogy egyáltalán nem tudott dobogóra állni eddigi pályafutása során és nagy valószínűséggel ez már így is marad.

Jövőre pilótaként már csak Vettel képviseli Németországot az F1-ben


Mivel sorra kosarazták ki az istállók, így 2020-ban nem láthatjuk a mezőnyben Hülkenberget, pedig még csapattársa, Daniel Ricciardo sem vitatja tehetségét és úgy gondolja, még nem járt le a tapasztalt német ideje. Vettel úgyszintén nem örül honfitársa távozásának.

„Elég furcsa helyzet, mert gyerekkorom óta ismerem Nicót, már akkor is egymás ellen versenyeztünk. Az a tény, hogy egy ilyen pilóta nem kap ülést jövőre, nagyon is keserű pirula. Egy jó példa arra, hogy a Formula-1-ben nem jó irányba haladnak a dolgok” – idézi Sebastian Vettelt a Marca című lap.

„Remélem, képes lesz hamarosan visszatérni, mert komoly potenciál van benne és egyébként sem akarok az egyetlen német versenyző lenni a Formula-1-ben” – tette hozzá a négyszeres világbajnok német. De vajon ki fogja szerződtetni, amikor a fiatal tehetségek is sorba állnak, hogy ülést szerezzenek?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: