DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Még nem járt le Hülkenberg ideje

A Renault ausztrál pilótája továbbra is komoly erőnek tartja csapattársát, akitől év végén meg kell válnia. Nico Hülkenberg távozik az F1-ből, de Ricciardo szerint közel sem biztos, hogy végleg.

Két év alatt teljesen kicserélődik a gyári Renault pilótafelállása, tavaly ugyanis még Nico Hülkenberg és Carlos Sainz személyében a szakértők szerint az egyik legerősebb versenyzőpárossal rendelkezett a francia istálló. Bár Daniel Ricciardóval a fedélzeten kicsit sem gyengült a duó, mégsem lesz maradása a tapasztalt németnek, Esteban Ocon érkezik a Mercedestől.

Bár sokak véleménye szerint Hülkenbergnek bőven lenne helye továbbra is a mezőnyben, James Watt szerint kicsit magának is köszönheti, hogy sorra kosarazták ki a csapatok ősszel. Daniel Ricciardo szívesen venné, ha minél előbb visszatérne a száguldó cirkuszba Nico Hülkenberg, akinek szerinte még egyáltalán nem járt le az ideje.

Ricciardo és Hülkenberg jól megfértek együtt, de jövőre Ocon érkezik


„Egyértelműen úgy gondolom, ha Nico úgy szeretné, akkor még bőven lehet ideje ebben a sportban. A képességei teljesen rendben vannak, nem féltem őt, hogy ne tudna visszatérni később a Formula-1-be. Intelligens, ért az üzlethez is, úgyhogy ha mégis úgy határoz, hogy más irányba tereli az életét, ott is meg fogja állni a helyét” – idézi Ricciardót a Gpfans.com szakportál.

„Nagyon könnyen be tudtam illeszkedni a Renault-hoz, azért is, mert Hülkenberggel jó csapattársak voltunk. Remekül tette a dolgát, sosem csapott nagy hűhót semmiért. Mindketten elismerjük egymás tudását. Korábban egyébként sem voltam hozzászokva a csapatváltásokhoz, de ez még inkább segített engem abban, hogy minél hamarabb megszokjam az új környezetet.”

„A szezon előtt is már rengeteget nevettünk együtt, a versenyek után pedig nemegyszer kerestük egymás társaságát és iszogattunk meg buliztunk egyet” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: