DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Én vagyok az első, de nem kedvelem az egyes rajtszámot

A hatszoros világbajnok továbbra sem cseréli le autóján a 44-es számot, bár ehhez joga lenne. Egyrészt saját motivációját igyekszik fenntartani ezzel, másrészt nem is igen kedveli az egyest.

Bár versenyen 2010 óta egyszer sem láthattuk Lewis Hamilton autóján az egyes rajtszámot, az a megállapítás nem igaz, hogy egyáltalán nem használta a brit ász az egyes számot az elmúlt öt és fél évben, amióta az új rendszert bevezették a rajtszámokkal kapcsolatban. Tavaly, Abu Dhabiban az első szabadedzésen egyessel ment, de aztán már délutánra gyorsan vissza is festették a Mercedesre az általa kedvelt 44-est.

Mindig is voltak ikonikus rajtszámok a Formula-1-ben, például Alain Prostnak leginkább a kettes jött be, de sokan nyertek például ötös és hatos számmal is. Hamilton azonban annak ellenére ragaszkodik saját, választott számához, hogy 2015 óta egy kivétellel minden évben használhatná a neki járó egyest és ez jövőre sem lesz másképp.

Ritka eset tavalyról: Hamilton egyes rajtszámmal


„Nagyon erősen megfiatalodott a mezőny az elmúlt években, hiszik, vagy sem, de most már én vagyok a második legöregebb pilóta a Formula-1-ben. Nagy számban jöttek ezek a 19-20 éves tehetségek az F1-be, de őszintén szólva, nem érzem úgy, hogy veszélyesebb lenne most világbajnoknak lennem” – mondta el Lewis Hamilton a Graham Norton Showban. 

„Szerintem természetes, hogy én vagyok mindenki számára a legyőzendő célpont, de nyolcéves koromtól kezdve nagyon sokáig 44-essel versenyeztem. Bár én vagyok az első a mezőnyben évek óta és emiatt az egyes rajtszámot kellene használnom, szeretnék továbbra is a 44-esnél maradni.”

Ezzel az aprósággal is saját étvágyát tartja folyamatosan ébren. „Emiatt ugyanis minden évben tiszta lappal kezdek, mintha senki nem is lenne világbajnok, de mindent megteszek, hogy újra én legyek az” – ecsetelte véleményét Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: