DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen együtt tud érezni a Ferrarival

A korábbi kétszeres F1-es világbajnok szerint nem kell túl nagy feneket keríteni az ilyen eseteknek, korábban is előfordult már, hogy két csapattárs ütközött egy futam során.

A két Ferrari interlagosi ütközése továbbra is beszédtémát szolgáltat, az Unibet most Mika Hakkinent, a McLaren korábbi kétszeres világbajnok finn versenyzőjét kérdezte erről. Hakkinen úgy véli, hogy nem kell ezzel túl sokat foglalkozni, előfordul az ilyesmi, neki magának pedig konkrét személyes tapasztalatai is vannak ilyenről.

"A csapattársak összeütköznek, velem is előfordult legalább két alkalommal: 1996-ban Portugáliában és 1999-ben Ausztriában. Ez utóbbi esetben az első két rajtkockát szereztük meg az időmérőn, de a csapattársam, David Coulthard elkövetett egy apró hibát a hajtűnél és engem is beforgatott. Pedig abszolút megnyerhettük volna a futamot" - mesélte a finn exvilágbajnok.

hakkinen_1



"Akkor ő végül feljött a második helyre, pedig az utolsó pozícióból felzárkóztak a harmadikra, úgyhogy kettős dobogót szereztünk, de a győzelmet odaajándékoztuk Eddie Irvine-nak és a Ferrarinak. David elnézést kért tőlem és a csapattól, de a baj már megtörtént, a futamot elbuktuk" - tette hozzá.

"Az, hogy Sebastian Vettel és Charles Leclerc ütközött Brazíliában, ez volt a legrosszabb forgatókönyv mindkettejük és a csapat számára is. Teljesen együtt tudok érezni velük, hogy ők hogyan fogják érezni magukat, ez ráadásul helyez némi extra nyomást Mattia Binotto csapatfőnökre. Neki most muszáj megoldást találnia arra, hogy a pilótái versenyképes csapattársakként dolgozzanak együtt 2020-ban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: