DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari elnökét felhúzták a pilóták

John Elkann nagyon dühös volt a Brazil Nagydíjon történtek miatt, szerinte semmi más nem számít, csak az, hogy a Ferrari nyerjen, ezt pedig mindenkinek meg kell értenie és el kell fogadnia.

Érthető módon a Ferrari vezetőségénél is kiverte a biztosítékot Sebastian Vettel és Charles Leclerc vasárnapi ütközése Interlagosban, ami mindkettejük versenyét tönkretette. Mattia Binotto csapatfőnök próbálta szépíteni a helyzetet, azt mondta, hogy a két pilóta igazából jó viszonyban van egymással és nem azért hívják őket elbeszélgetésre Maranellóba, hogy leszúrják őket, hanem hogy mindenki megértse, mi történt.

John Elkann, a Ferrari elnöke viszont nem tagadta: eléggé felhúzta, amit a két pilóta tett. "Nagyon dühös vagyok amiatt, ami vasárnap a Brazil Nagydíjon történt. Ez, ami történt, arra világít rá, hogy milyen fontos a Ferrari. Teljesen mindegy, hogy a pilóták milyen jók, tilos elfeledkezniük arról, hogy ők a Ferrari versenyzői" - idézi szavait az ANSA.

elkann



"A csapatmunka fontos dolog ebben a sportban és csak az az egyetlen dolog számít, hogy a Ferrari nyerjen. A pole-pozíciókat tekintve kiemelkedő szezonja volt a csapatnak, de ezeket nem nagyon sikerült győzelmekre váltani" - tette hozzá az elnök, utalva arra, hogy Leclerc hét, Vettel pedig két pole-t is szerzett, de ebből a monacói csak két, a német pedig egy futamot tudott megnyerni.

Elkann véleményét osztja egyébként a korábbi elnök, Luca di Montezemolo is, aki azt mondta, hogy Mattia Binottónak egyértelművé kell tennie a helyzetet a versenyzők számára - nála biztosan nem lennének ilyen gondok, ő Eddie Irvine és Rubens Barrichello panaszaira is azt válaszolta, hogy ha nem tetszik a helyzet, akkor el lehet menni. Hozzátette viszont, hogy Binottót még ő hozta a csapathoz, bízik a képességeiben, bár egy tanácsadó lehet, hogy nem ártana mellé. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: