DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Jövőre világbajnok akarok lenni

Max Verstappen egyértelműen kijelentette, hogy jövő évi célja megnyerni a világbajnoki címet, amihez tudja, hogy még a jelenleginél is sokkal keményebben oda kell tennie magát.

A Red Bull holland pilótája nyolcadik futamgyőzelmét szerezte meg a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon, amely bár igazi thrillert hozott, igazából szinte egy percig sem volt kérdés, hogy irányítása alatt tartja az egész futamot, s ő is fogja megnyerni.

Nemrég Felipe Massa azt találta mondani, hogy Charles Leclerc talán előbb lesz világbajnok, mint Max Verstappen, mivel sokkal érettebben viselkedik a monacói, még úgy is, hogy kettejük közül a Red Bull-os az idősebbik.

Egy év múlva világbajnok lesz Verstappen?


Verstappent persze ez aligha érdekli, s 2020-ra egyértelműen a világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul maga elé: „Természetesen világbajnok akarok lenni, de ezzel nem vagyok egyedül. Ha sikerül, nem nagyon fog izgatni, hogy én vagyok-e a legfiatalabb, vagy sem” – idézi Verstappent a német Auto Bild.

„Mindössze annyit tudok, hogy ezt a célt szeretném elérni a jövő évben, és ennek érdekében még keményebben fogom folytatni az idei munkámat, hogy sikerülhessen.” Ha nem történik nagy csoda a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, akkor Verstappen karrierje legjobb eredményét elérve a harmadik helyen zárja majd az összetettet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: