DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Leclerc előbb lehet világbajnok, mint Verstappen

A brazil azt ugyan nem tudja megmondani, hogy a monacói vagy a holland a gyorsabb versenyző, de szerinte a ferraris elképesztő érettségről és okosságról tett idén tanúbizonyságot a Ferrarinál.

A fiatal generáció két legígéretesebb tehetségének tartják Max Verstappent és Charles Leclerc-t. Előbbi idén már ötödik szezonját futja a Formula-1-ben, s eddig hét futamgyőzelmet szerzett, míg utóbbi második idényét tölti a száguldó cirkuszban, s idén két elsőségig jutott a Ferrari színeiben. Idén ráadásul a pályán is többször összecsaptak: elég csak az Osztrák Nagydíj befutójára vagy a silverstone-i párharcukra gondolnunk.

verstappen-leclerc-redbull-1_1



Sokszor felmerül a kérdés, hogy melyikük nyerhet előbb világbajnokságot. Ha csak a jelenlegi erősorrendet nézzük, akkor a Ferrari áll közelebb ahhoz, hogy megdöntse a Mercedes egyeduralmát – bár a Red Bull-Honda kooperáció is egyre erősebb –, az F1-ben tizenegy győzelemig jutó Felipe Massa azonban nem emiatt teszi le a voksát Leclerc mellett:

„Rendkívül tehetséges srác, de ami a leginkább lenyűgözött, az a feje és a képessége, ahogy a nyomást kezeli” – idézi a jelenleg a Formula-E-ben szereplő brazilt a Motorsport.com. „Nem tudom, hogy gyorsabb-e vagy lassabb, mint Verstappen, de az első ferraris idényében szerzett hét pole-pozíciója sok mindent elárul. Elkövetett néhány hibát, de vegyünk figyelembe, hogy még mindig nem rendelkezik túl sok tapasztalattal az F1-ben, s ez az első éve egy nagycsapatban. Ő egy jövőbeni világbajnok, és szerintem nem is kell rá sokat várnunk. Azt sem zárom ki, hogy előbb eléri ezt a célt, mint Verstappen.”

Massa maga is évekig ferraris volt, így pontosan tudja, milyen extra terhet jelent a maranellóiaknál vezetni: „Sok szempontból készen kell állnod. Meg kell tanulnod kezelni a média és a rajongók jelentette nyomást, ahogy azt is, amit saját magad helyezel magadra, amikor ráeszmélsz, hogy a Ferrarinál vezetsz. Ez nem egyszerű, de Charles tökéletesen kezelte ezt. Jó srác, és okosabb is, mint amilyennek sokan tartják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: