DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Horner: Gasly nem omlott össze, sőt!

Christian Horner rendkívül elégedett Pierre Gasly Toro Rossóban mutatott teljesítményével, hiszen a francia megmutatta, hogy nem omlott össze a lefokozását követően, így továbbra is bíznak benne.

Pierre Gasly számára meseszerűen indult a 2019-es év, hiszen megkapta a lehetőséget, hogy Max Verstappen csapattársaként a Red Bullnál bizonyítsa be rátermettségét, azonban a 2019-es szezon első fele maga volt a rémálom az ifjú francia számára.

A sorozatos hibák és gyengélkedések következményeként Hornerék úgy döntöttek, hogy visszaküldik a kiscsapathoz Gaslyt, helyét a Belga Nagydíjtól kezdve pedig Alexander Albon vette át.



A Red Bull csapatfőnöke most az évet a nagycsapatnál kezdő, majd a Toro Rossónál befejező Pierre Gasly hozzáállását méltatta a Motorsport szakoldalon: „Nagyszerűen kezelte a változást. Két választási lehetősége volt: vagy depresszióba esik, vagy hálás marad azért a tényért, hogy a Red Bull a történtek ellenére is bízott benne.”

„Ő utóbbit választotta, tudja, örülhet, hogy még mindig a Formula-1-es mezőny tagja lehet. Rendkívül jól fogta fel a dolgot, inkább csak azért is meg akarta mutatni mit tud, minthogy szétessen a döntés következtében. Azt hiszem, csak apróságokon múlik sok minden az F1-ben, hiszen az önbizalmának nem tehetett jót, hogy kétszer is összetörte az autót a 2019-es szezon kezdete előtt.”

Pierre Gasly a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon érte el karrierje eddigi legjobb eredményét, miután a kaotikus befutót nyújtó futamon a második helyet szerezte meg a Toro Rosso-Hondával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: