DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: A ferrarisok példát vehetnének Hamiltontól

Mattia Binottónak kell helyreráznia Leclerc-t és Vettelt, vélekedik az egykori csapatfőnök. Ross Brawn szerint egyik Scuderia-pilótának ki kellene állnia és magára vállalnia az ütközést.

Újra Maranellóba rendelték a Ferrari két pilótáját a Brazil Nagydíj hajrájában történt baleset miatt. Mattia Binotto csapatfőnök igyekszik kisebbíteni a házon belüli megosztottság mértékét – mondva, hogy semmilyen dráma nincs a csapatnál –, miközben továbbra sem hallani arról, ki volt (inkább) hibás az ütközésért: Sebastian Vettel és Charles Leclerc is kerülte, hogy a másikat hibáztassa vagy magára vállalja a felelősséget. Ez szúrja a Formula-1 sportfőnöke, Ross Brawn szemét.

„Sosem jó dolog, amikor csapattársak ütik ki egymást a versenyből, végképp akkor, ha nem egy fontos eredmény múlik rajta, mint most Brazíliában, ahol legfeljebb a harmadik helyért mentek. Nem akarom megkockáztatni, szerintem ki volt leginkább hibás az ütközésben. De hideg fejjel átgondolva talán jó lenne, ha valamelyikük Hamilton példáját követné, és azonnal vállalná a felelősséget, ahogyan a bajnok tette Albonnal való ütközése kapcsán” – idézi a Racefans.net Brawnt.

Bocsánatot kért, de a harmadik helyet végül elvették Hamiltontól


Az egykori csapatfőnök kiemelte, Mattia Binotto feladata, hogy rendet tegyen a háznál – a svájci születésű olasz vezető beszélt arról, hogy a versenyzők idei összeütközéseiből fontos következtetéseket vonnak le 2020-ra.

„Miután az indulatok fellángoltak a nyári szünet utáni versenyeken, úgy tűnt, a hangulat lenyugodott a Ferrari öltözőjében. Most viszont nehéz feladat vár Mattia Binottóra, hogy helyrehozza a dolgokat. Közbe kellett lépnie, és elmagyarázni a versenyzőknek, hogy tisztában kell lenniük a felelősségükkel, ami Maranellóban mindig a következő: a csapat érdekeit az egyéni érdekek fölé helyezni.”

„Ha a Ferrari tényleg szeretne véget vetni a Mercedes-dominanciának, akkor nem csupán versenyképesebb autót kell biztosítania a versenyzőinek, de arról is gondoskodnia kell, hogy az ilyen incidensek ne ismétlődjenek meg. A Formula-1 csapatsport, különösen Maranellóban” – zárta Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: