DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Beszélni kellett már, de nincs dráma

A Ferrari csapatfőnöke szerint voltak már nehéz szituációk idén a csapaton belül, ez a mostani sem jó, de nagy gond nincs, a pilóták kapcsolata rendben van, készülnek a jövő évre.

Idén már sokadik alkalommal kell a csapaton belüli kémiát szépítenie Mattia Binottónak, a Ferrari csapatfőnöke szerint továbbra sincs komoly probléma Sebastian Vettel és Charles Leclerc között annak ellenére, hogy a két ferraris egymást ütötte ki Interlagosban. A pilótákat azért elbeszélgetésre hívta magához a főnök, de azt cáfolja, hogy tényleges belső problémáik lennének.

"Szerintem amit olvasok, vagy hallok, az eléggé más, mint amit igazából a csapaton belül látok. Az igaz, hogy Monzában nem volt könnyű kezelni a helyzetet (amikor Leclerc a megbeszéltekkel ellentétben nem adott szélárnyékot Vettelnek és pole-pozíciót szerzett), azt tisztázniuk kellett, személyesen, nyíltan" - idézi Binottót az Autosport.

mw



"Aztán hasonló történt Oroszország után is (amikor Vettel tagadta meg a megbeszélteket és a csapatutasítást), viszont jelenleg jó a kapcsolatuk egymással. Persze ami most történt, az nem segít, de nem hiszem, hogy bármilyen drámáról is lehet szó. Én ezt inkább egy lehetőségnek látom a következő év szempontjából, hogy tisztázhatjuk, amit kell" - magyarázta.

A két Ferrari ezzel az esettel alighanem Max Verstappennek ajándékozta az év végi dobogót, ők pedig a negyedik-ötödik pozícióban zárják a szezont Leclerc-Vettel sorrendben, hacsak valami nagy fordulat nem következik be az utolsó versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: