DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen: Ma már csak nevetek az egészen

A tavalyi Brazil Nagydíj után az F1 hőskorát idéző fizikai kontaktusra került sor két pilóta között, miután a lekörözött Ocon kilökte a versenyben vezető Max Verstappent. Ma már csak nevet a holland.

Mondhatjuk, hogy Interlagos Verstappen pályája, hiszen a 2016-os Brazil Nagydíjon óriásit ment az esőben, tavaly pedig úgy tűnt, végre összejön neki a siker Ayrton Senna szülőföldjén. Egészen a 44. körig.

Ekkor ugyanis a körét visszavenni igyekvő Esteban Ocon - aki jövőre a Renault pilótájaként tér vissza – kilökte az élen haladó hollandot, ami után Verstappen megkereste a parc fermében a franciát, majd heves lökdösődés alakult ki kettejük között. Mára azonban már viccnek fogja fel Verstappen a történteket, mondván, a karma tette a dolgát.



„Őszintén szólva ma már csak nevetek az egészen” – mondta az ominózus esetről Verstappen a Sky Sports-nak. „Ez van. Azt hiszem, ez a karma lehetett, apám 2001-es incidensét követően” – utalt rá a Red Bull-os, mikor a 2001-es Brazil Nagydíjon édesapja trafálta telibe hátulról szintén lekörözöttként az első helyen autózó Juan Pablo Montoyát.

„Visszakaptam. Édesapám kiütötte az első helyezettet, amikor lekörözték, szóval ez csakis a karma lehetett. Velem kellett, hogy megtörténjen” – zárta Verstappen az interjút. A fiatal pilóta a vasárnap esti versenyen a pole-pozícióból indulhat, így minden esélye megvan, hogy idén megszerezze azt a sikert, ami már tavaly is kijárt volna neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: