DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Senkihez nem hasonlítom magam, a saját történetemet írom

Lewis Hamiltonnak egyáltalán nem célja, hogy korábbi bajnokokhoz próbálja magát hasonlítgatni. Úgy véli, ő maga is különleges annyira, hogy egyéniségével és sikereivel saját fejezetet nyisson.

A brit ász ezen a hétvégén már úgy állhat rajthoz Brazíliában, hogy szűk két héttel ezelőtt bebiztosította hatodik világbajnoki címét, így minden tehertől mentesen, kizárólag a vezetést élvezve gurulhat pályára. Egyéniségét senki nem kérdőjelezi meg, bár Emerson Fittipaldi szerint sikereit csak 20%-ban köszönheti tehetségének.

Sokszor kihangsúlyozza, hogy több dologban is egyedinek számít a száguldó cirkuszban. Ezek egyike, hogy 2007-ben első színes bőrű pilótaként állhatott rajthoz a Formula-1-ben, egy évvel később pedig természetesen elsőként szerezhetett világbajnoki címet is a McLaren-Mercedesszel.

Hamilton saját, egyedi történetét szeretné továbbírni a Formula-1-ben


„Soha nem is akartam magamat másokhoz hasonlítgatni. Rengeteg olyan sportolónak vagyok rajongója, akik kiváló dolgokat vittek véghez. Óriási inspirációt kapok tőlük, elég megnézni például Tiger Woodsot, aki évekre eltűnt az élvonalból, senki nem hitte volna, hogy valaha is újra a csúcson lesz, teljesen leírták őt” – idézi Lewis Hamiltont az F1i.com szakportál.

„Szuper látni, hogy mégis vissza tudott térni, ez is csak azt mutatja, mennyire nagyszerű sportolóról beszélünk. Alig várom, hogy egy nap megírja történeteiről saját könyvét. Szintén nagyon inspirál Serena Williams, aki egyben a barátom is. Jó látni, mennyire erősen tér újra és újra vissza.”

„De itt a Formula-1-ben senkihez nem hasonlítgatom magam. Mindenkitől különbözök és a magam módján egészen különleges vagyok, ezért igyekszem a saját történetemet minél tovább írni és elérni legfontosabb céljaimat” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: