DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso is döntött jövő évi pilótáiról

A Red Bull-lal egyidejűleg bejelentést tett 2020-as versenyzőpárosáról a Toro Rosso is. Nincs meglepetés: versenyzői fronton a folytonosságra szavaz a nevet váltó csapat.

Az energiaital-birodalom két csapata, a Red Bull és a Toro Torro ugyanazzal a négy versenyzővel folytatja 2020-ban, akikkel a 2019-es szezont befejezik. Kedden bejelentést történt azt illetően, hogy Alexander Albonnak megszavazták a bizalmat, így ő marad Max Verstappen csapattársa. A fiókcsapat – amely nevet vált, Alpha Taurinak hívják jövőre – Pierre Gasly és Danyiil Kvjat párosával folytatja.



„Mindkét versenyző igazán jó eredményeket produkált ebben a szezonban, és bizonyították az F1-ben töltött éveik során, hogy nagyon versenyképesek, képesek kiaknázni az autó potenciálját, valamint értékes visszajelzést adnak, hogy fejlődhessünk” – indokolta a választást a csapat sajtóközleményében Franz Tost csapatfőnök. „Ez a fiatal, de tapasztalt páros, egy remélhetőleg versenyképes autóval kombinálva, lesz a legjobb feltétele, hogy 2020-ban nagyon sikeres szezont teljesítsünk. Már várom az együttműködés folytatását.”

A korán véget érő, sikertelen Red Bull-os kitérő után Toro Rossóhoz visszaléptetett Gasly harmadik szezonjára készül a Formula-1-ben. Danyiil Kvjatnak a 2018-as év kihagyása ellenére a következő hatodik idénye lesz a királykategóriában: a korábban kegyvesztett orosz megítélése sokat javult házon belül is nyilvánosan, köszönhetően idei eredményeinek, elsősorban a hockenheimi harmadik helynek, ami a csapat történetének mindössze második dobogós eredménye volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: