DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Hamiltonnak nehezebb dolga lenne ellenem

Az ausztrál úgy gondolja, sokkal nagyobb kihívója tudott volna lenni Lewis Hamiltonnak az elmúlt években, mint bármelyik csapattársa. Ezzel nem Bottast minősíti le, csak megvan a kellő önbizalma.

Daniel Ricciardo új kihívást keresett, miután úgy érezte, a Red Bullnál már nincs hely számára a fejlődésre, s a 2018-as szezon végén elköszönt az energiaitalos istállótól, mellyel első győzelmeit szerezte. Új állomáshelye a Renault lett, azonban az enstone-i székhelyű csapat egyelőre nem tudott beleszólni az élmenők dolgába.

Mindeközben Lewis Hamilton hat esztendő alatt az ötödik világbajnoki címét húzta be, így már hatszoros világbajnoknak mondhatja magát, miközben csapattársa csak egyszer tudta őt legyőzni ez idő alatt. Nico Rosberg még 2016-ban ért a Formula-1 csúcsára, Bottasnak pedig három év alatt egyszer sem sikerült komolyabban megszorongatnia.



Daniel Riciardo úgy gondolja, ő keményebb feladat elé tudta volna állítani Lewis Hamiltont, persze ezzel nem Bottas teljesítményét szeretné becsmérelni: „Nem leszek mézes-mázas, szerintem sokkal jobban meg tudtam volna szorongatni Lewist” – mondta a SKy Sports-nak az ausztrál pilóta.

„Ezt pusztán amiatt mondom, mert hiszek magamban. Ezzel nem szeretném megcélozni Valtterit, vagy bárki mást, aki azzal az autóval nem tudott nyerni” – idézték Daniel Ricciardót, aki nem biztos, hogy a levegőbe beszél, hiszen első Red Bull-os évében legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

Mindemellett szót ejtett a jövő évi kihívásokról is, melyek leginkább Esteban Ocon érkezése lehet érdekes: „Ő egy nagyon vékony srác, talán a legvéknyabb, akit valaha versenyezni láttam. Nagyjából visszamegyek az időben, mikor még Max mellett versenyeztem, hiszen akkor is én voltam az öreg róka a csapatnál, és most is ez lesz a helyzet. Persze nem fogom teljes harci felszerelésben várni őt, segíteni fogjuk egymás munkáját. Megvan az esélyünk rá, hogy előrébb vigyük a csapatot, s erre kell majd koncentrálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: