DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Hamilton számára könnyen jöttek a sikerek

A McLaren újonc pilótája, Lando Norris szerint bár Lewis Hamilton számára könnyen jöttek a sikerek, ettől még abszolút megérdemelten zsebelte be azokat. Hamilton az egyik példaképe Norrisnak.

Lewis Hamilton az USA Nagydíjon megszerezte hatodik világbajnoki címét is a Formula-1-ben, amivel már egyedüliként áll az örökranglista második helyén, a hétszeres győztes Michael Schumacher mögött és az ötszörös Juan Manuel Fangio előtt.

Lando Norris az idei szezonban csatlakozott a McLaren F1-es csapatához, de elárulta, hogy fiatalkorában is a wokingiaknak szurkolt: „Mindig figyeltem Lewist, mikor hat-hét éves voltam. Már akkor is a McLarennek drukkoltam, ő pedig ott vezetett náluk. Ő egyike azoknak a srácoknak, akikre felnézek és nagyon örülök a sikereinek.”



„Ő mindössze a második pilóta, akinek összejött a hatodik is, egyedül Schumacher van előtte héttel, szóval azt hiszem, megmutatta, milyen jó versenyző is ő – egyike a legjobbaknak. Ugyanakkor nem szeretnék negatívnak tűnni, de talán számára könnyebben jöttek ezek a sikerek, mint más bajnokságokban.”

„Úgy értem, máshol nincsenek akkora különbségek a csapatok között, mint az F1-ben. Persze ettől függetlenül még fantasztikusan teljesített, sőt, amióta az F1-ben van, talán csak egyetlen alkalommal nem végzett a csapattársa előtt, szóval bizonyított már éppen eleget.”

„Viszont itt tényleg könnyebben mentek számára a dolgok, mint más kategóriákban. Egyből a McLarenhez került, és majdnem meg is nyerte a bajnokságot. Nekem erre például esélyem sem volt. Mindig tudta, hogy hová kell mennie, mi a helyes lépés, ez is hozzájárult ahhoz, hogy most hatszoros világbajnoknak mondhatja magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: