DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bajnoki cím nélkül nem sokat érnek Verstappen rekordjai

Egyre növekszik Max Verstappen rekordjainak száma, de édesapja szerint valójában csak a világbajnoki címek számítanak. Bajnoki elsőség nélkül ugyanis a számos rekord szinte semmit nem ér.

2015-ben kezdte pályafutását a kiemelkedő tehetséggel rendelkező holland, aki az elmúlt években a valaha volt legfiatalabb pilóta lett a száguldó cirkuszban. Csúcsot döntött a legfiatalabbként történő pontszerzéssel, a legfiatalabb dobogós helyezett titulussal és a legfiatalabb futamgyőztesként is Max Verstappen nevét láthatjuk már.

Az elmúlt hétvégén, Austinban komoly mérföldkőhöz érkezett a még mindig csak huszonkét esztendős holland, századik versenyén állt rajthoz (és ért célba harmadikként). Jövőre hazai nagydíján, Zandvoortban már utoléri édesapját, aki százhét nagydíjon vett részt és ami egyelőre hazájában szintén rekord.

Verstappenék rengeteg ilyen jelenetet szeretnének látni 2020-ban


Hiába viszont a különböző csúcsdöntések egyre növekvő sora, az ifjabb Verstappen sem harcolhatott eddigi pályafutása során a világbajnoki címért, márpedig ez a legfontosabb a Formula-1-ben. A jelek most tűnnek a legbiztatóbbnak, maga az érintett is úgy gondolja, hogy 2020-ban a Red Bull-Honda már folyamatosan felveszi majd a harcot a Ferrarival és a Mercedesszel és csatázhat a világbajnoki elsőségért.

„Nemigen számít nekünk, hogy megdöntse a legtöbb versenyrészvétel rekordját is. Világbajnoki címet akarunk szerezni. Valójában csak ez a fontos. Az első futamgyőzelem? Nagyon érzelmesre sikeredett. Azon a hétvégén versenyzett először új csapatával (a Red Bull-lal), fantasztikusan vezetett és azonnal meg is nyerte a futamot, csodálatos” – ecsetelte véleményét Jos Verstappen a De Telegraaf kérdésére.

„Egészen kitűnően kezelte a gumikat, amikor megnézem azokat a felvételeket, mindig újra és újra beleborzongok” – tette hozzá a korábban a Benettonnál, az Arrowsnál, a Stewartnál és a Minardinál is megforduló Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: