DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat: Újabb buta és elfogadhatatlan büntetés

Rájár a rúd mostanában a Toro Rosso visszatérő orosz pilótájára. Mexikó után ismét megbüntették őt utolsó körös manőveréért, de Kvjat a legkevésbé sem ért egyet az őt visszasoroló ítélettel.

Remek csatába bonyolódott az USA Nagydíjának záró szakaszában a Racing Point mexikói pilótája, Sergio Perez és Danyiil Kvjat, a tét ráadásul nem is volt kicsi, a futam utolsó pontszerző helyének megkaparintása. A tizenötös kanyarban belső íven támadott a Toro Rosso versenyzője, első szárnyával pedig nekikoccant Perez jobb első kerekének, ezzel lekényszerítve őt a pályáról.

A mexikói nem adta magát könnyen, rágyorsított és egy ideig kerék a kerék ellen harcoltak a felek, végül az orosz be tudta fejezni az előzést a következő kanyarban és bebiztosította tizedik pozícióját. Ennek azonban nem sokáig örülhetett, a versenybíróság ugyanis szabálytalannak látta az ominózus manővert, ötmásodperces büntetést róttak ki rá, emiatt pedig Perez és Raikkönen is elé került a hivatalos eredménylistában és csak tizenkettedik lett.

Kvjat mostanában megint kicsit gyakrabban keveredik balhéba


„Ez egy ökörség, hihetetlen. Nem hiszem el, nem is tudok hirtelen mit mondani, annyira nagy butaság. Simán betettem az autót a belső ívre, Sergio pedig becsukta a kaput, ez normális. Ezután összeértünk, majd a következő kanyarban kívülről sikerült őt megelőznöm. Ez az ítélet elfogadhatatlan” – füstölgött Danyiil Kvjat a Ziggo Sport kamerái előtt.

A másik érintett fél természetesen teljesen máshogy látja. „Kvjat kicsit túlságosan heves volt, a sárga zászlós szakaszon nem emelte el lábát a gázról, így került igazán közel hozzám. Rögtön ezután meg is támadott és a tizenötös kanyarban belém jött” – ecsetelte véleményét Sergio Perez.

Kvjatnak Mexikóban is meggyűlt a baja a felügyelő testülettel, akkor az utolsó kanyarban Nico Hülkenberget tette a falba, ott is megbüntették, de akkor jóval egyértelműbbnek tűnt a szituáció. Ezzel viszont az orosz esélyei egyre csökkennek arra, hogy esetleg jövőre a Red Bullnál számoljanak vele. Igaz, az elmúlt hetekben egyébként is úgy tűnt, hogy Alexander Albon a fő esélyes arra, hogy 2020-ban is Max Verstappen csapattársa legyen. Kvjat vétlen részese volt egyébként egy nappal korábban a sok vitát kiváltó Hamilton-Verstappen csatározásnak is az időmérő második szakaszának hajrájában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: