DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo kissé ideges volt a futam vége felé

Az egykiállásos taktikából kifolyólag Norris megszorongatta a végén, de teljesült a Renault-pilóta célja: a hatodik helyen legyőzte mindkét McLarent. Hülkenberg további pontokat szerzett a francia konstruktőrnek.

Kiváló versenyt futott Daniel Ricciardo az USA-ban, hatodik pozícióban végzett – miután sokáig ötödikként haladt – a nagycsapatok versenyzői mögött. Az ausztrál a kisebbséghez tartozott, akik egy kiállással végigvitték futamukat: a stratégiából kifolyólag a végén kellett aggódnia, mikor a kétszer kiálló üldözők frissebb abroncsokon rohamosan közeledtek hozzá.

„Sok szórakoztató versenyünk volt idén, ez pedig egyértelműen egy közülük” – értékelt Ricciardo a Renault sajtóanyagában. „Egy kiállás volt a tervünk, és úgy nézett ki, hogy a többiek két kiállással közel kerülhetnek hozzánk a végén, ami miatt kissé ideges voltam. A célunkat viszont elértük, és legyőztük mindkét McLarent, ami megelégedésre ad okot.”



Nem sokon múlt, a végén Ricciardo mindössze négy tizeddel végzett Norris előtt: „Élveztem a Landóval vívott csatát. Megelőztem őt, ő vissza, és ez párszor megtörtént a rajtnál. Azután a vége felé is nyomást helyezett rám. De megtartottuk a hatodik pozíciót, ami értékes pontokat jelent a csapat számára, azzal együtt, hogy Nico is a top 10-ben végzett.”

A csapat másik versenyzője, Nico Hülkenberg kilencedik helyezésével a Renault éppen ugyanannyi egységet szerzett Austinban, mint a McLaren, a Racing Pointhoz képest pedig a csapat 18 pontra növelte előnyét. A kétszer kiálló Hülkenberg helyzete nem tűnt kecsegtetőnek a futam elején, a második félidőben azonban sikerült felzárkóznia.

„Két, egymással kontrasztban álló félből állt ez a futam számunkra. Az első fele nem volt valami nagyszerű, az 1-es és 2-es kanyarban helyeket veszítettünk, miután néhány autó épp előttem tért vissza a pályára. Ez megnehezítette a dolgaim, de a futam második felét nagyon élveztem. Két kiállásra váltottunk, talán egy-két körrel később a kelleténél, ami az én döntésem volt. Utána viszont elkezdtük elkapni az elöl levőket. Elégedettek lehetünk a két mai ponttal” – értékelt a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: