DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Tavaly győzelem, idén nullázás

Bár az eddigieknél kicsit biztatóbban futott az Alfa Romeo, Kimi Raikkönen képtelen kijönni a negatív spirálból. Austinban már hétre nyúlt pontszerzés nélküli sorozata, de valamit javult az autó.

Az évad első felében a McLarenen kívül az Alfa Romeo nyújtott kiemelkedő teljesítményt a középmezőny istállói közül, különösen a 2007-es világbajnok volt elemében, az egyéni pontversenyben huzamos ideig tartotta a hetedik pozíciót, de Belgium óta semmi nem sikerül a finn jégembernek. Pontínsége Austinban sem szakadt meg, bár az Egyesült Államokban legalább némi pozitívumot is felfedezhettünk az Alfa teljesítményében.

„Az eredmény önmagáért beszél, most sem tudtunk a legjobb tíz között végezni, igaz, legalább annyi örömünk van, hogy rengeteg pozitív jelet figyelhettünk meg. Az előző helyszínekhez képest jelentősen versenyképesebbnek bizonyultunk, végig harcban voltunk a pontszerző helyekért. Hamarosan az idény utolsó két versenyhétvégéje jön, jól tudjuk, hogy rengeteg munka áll előttünk, de legalább azzal is tisztában vagyunk, hogy a megfelelő irányba mozdultunk el” – ecsetelte véleményét Frederic Vasseur csapatfőnök.

Raikkönen a Hungaroring óta képtelen pontot szerezni


Furcsa kettősség, hogy Kimi Raikkönen tavaly megnyerte a Ferrarival ezt a futamot, most pedig a pontszerzők közé sem fért be, de végre kevésbé borúlátó. „Ezen a futamon számos pozitívumot tapasztaltunk, annak ellenére, hogy csak a tizenegyedik helyen végeztünk (Kvjat büntetése után lépett egyet előre a finn).”

„Kicsit bosszantó, hogy egészen versenyképesnek mutatkoztunk és ennek ellenére éppen kicsusszantunk a pontszerzők közül. Remekül rajtoltam és sokkal jobban mozgott az autó, mint az elmúlt hetekben és legalább azt érezhettem, hogy a rajttól a célig harcban vagyunk a legjobb tízbe kerülésért. Ez végre valami, amire a következő versenyeken építhetünk” – fogalmazott Kimi Raikkönen, aki a Magyar Nagydíj óta 31 szerzett ponttal dekkol és ősszel egészen a tizennegyedik pozícióig zuhant vissza az összetett pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: