DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Egy kanyar még kellett volna…

A McLaren pilótája végigküzdötte az USA Nagydíjat Daniel Ricciardóval, akit saját bevallása szerint az utolsó métereken majdnem meg is előzött. Ez nem jött össze, de a 7. helynek is örül.

A texasi Formula-1-es hétvégén a McLaren britje és a Renault ausztrálja küzdött meg az élcsapatok mögötti legelőkelőbb helyért. Lando Norris és Daniel Ricciardo a futam nagy részében az ötödik pozícióért versengett egymással, ez később a hatodikra változott, amikor a felzárkózó Alex Albon megelőzte őket. Míg az elöl haladó Ricciardo egy-, addig Norris kétkiállásos stratégián teljesítette az 56 kört, ami a végén kiélezett helyzetet eredményezett. Ricciardo ideges is volt emiatt.

 norris-usgp-2019-action1



„Ez egy jó verseny volt” – értékelt Norris a leintést követően. „Igazán jól kaptam el a rajtot, így az első néhány kanyar után az ötödik is voltam. Ez a terület az egyik erősségünk. A verseny többi része kemény volt, különösen az első etap a lágyakon. A vége felé Danielhez képest sokat szenvedtem, de erre számítottunk. Aztán volt egy kemény gumis etapunk, akkor próbáltam kíméletes lenni. A kiállás után közel voltam Danielhez, aki nem nyomta túlzottan, ezért megpróbáltam hibára kényszeríteni. Ez nem sikerült.”

Norris elárulta, a McLaren menet közben módosította a stratégiáját, ami egy jó adag ponthoz segítette a csapatot. Egyedül azt sajnálja, hogy nem volt valamivel hosszabb a pálya. „Úgy határoztunk, hogy közepesekre váltva kétkiállásost fogunk teljesíteni – ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Élvezetes verseny volt, legalábbis a harmadik harmad az előzésekkel. Kissé frusztrált, hogy pont Daniel volt előttem, akit majdnem sikerült elkapnom. Talán, ha egy kanyarral több van előttünk, lett volna esélyem” – idézte őt a PlanetF1.

A konstruktőri bajnokságban jelenleg a McLaren a negyedik 121 ponttal, a Renault pedig az ötödik 83-mal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: