DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Ez csalódást keltő eredmény

Továbbra sem találja a szezon első felében mutatott jó formáját az Alfa Romeo csapata, miután mindkét versenyzőjük kihullott az USA Nagydíj kvalifikációjának első szakaszában.

Az Alfa Romeo két pilótája tulajdonképpen csak a két Williamst tudta megelőzni, miután Sergio Perez nem igazán erőltette meg magát a kvalifikáción, lévén, a bokszutcából köteles rajtolni, miután elmulasztott egy mérlegelést a második szabadedzésen.

A Q1 végén hatalmasat javult a pálya, többen is rengeteget tudtak javítani, sőt, Lando Norris az élen zárta a Q1-et. Ezzel szemben a két alfás alig tudott néhány tizedet javítani, ami azt jelentette, hogy mind Antonio Giovinazzi, mind Kimi Raikkönen számára itt véget is ért az edzés.



„Sokkal többre számítottunk a mai napon, különösen a harmadik szabadedzés után, ahol elég jó tempót mutattunk. Végül egy pozícióval lemaradtam a Q2-ről, egészen minimális különbséggel, kevesebb, mint egy tized hiányzott” – magyarázta Giovinazzi.

„onnan, ahonnan mi indulunk, nem lesz könnyű verseny. Ki kell hoznunk a legtöbbet az autóból a versenyen, hinnünk kell magunkban, aztán pedig meglátjuk, ez hová visz el bennünket.”

Kimi Raikkönen ismét vereséget szenvedett csapattársától a kvalifikáción, s elmondta, ő sem boldog az időmérő után: „Ez egy csalódás számunkra. A 12-es kanyar előtt blokkoltam a kerekeket, ott hibáztam, ott legalább három tizedet eldobtam. Ez pont négy-öt pozíciómba fájhatott és alighanem a Q2-be. Nagyjából ott el is szállt minden esélyem, pedig anélkül könnyedén meg tudtam volna csinálni. Sok dolgunk lesz, hogy innen visszajöjjünk, de meg fogjuk próbálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: