DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Az utolsó ezredet is kifacsartuk magunkból

A McLaren zsinórban ötödik alkalommal jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába mindkét autójával. Carlos Sainz és Lando Norris a negyedik sorból indulhatnak majd az USA Nagydíjon.

A 2019-es szezon egyértelműen a McLarené, hiszen nem csak az év elejéhez, de tavalyhoz képest is hatalmasat léptek előre a wokingiak. Ez volt zsinórban az ötödik időmérő edzés, melyen mindkét autójukkal bejutottak a Q3-ba.

Nem is akármilyen teljesítménnyel, hiszen Lando Norris egy parádés körrel az élen zárta az első szakaszt, sőt a harmadik szabadedzésen a harmadik pozícióban zárt. Az időmérőn végül a nyolcadik helyet szerezte meg a fiatal versenyző.

Egy emlékezetes kvalifikáció volt. Erősek voltunk, jó munkát végeztünk, szépen, folyamatosan fejlődtünk a Q1 és a Q2 alatt is. Bekerültem egy kis forgalomba az első körömön a Q1-ben, emiatt mentem el még egy gyorskörre, így viszont csak egy szettem maradt a végére.”



„Mindig másodikra futom a gyorsabb kört, így kissé küszködtem a Q3-ban, amikor is csak egyetlen esélyem volt. Mindenki más kétszer próbálkozhatott, ezt az egyet sajnálom, de Carlos hetedik és az én nyolcadik helyem volt a maximum, amit ma el tudtunk érni.”

Carlos Sainz is a csapat által végzett jó munkát méltatta a kvalifikáció után: „Nagyszerű időmérő volt! Abszolút kifacsartunk mindent az autóból. Két nagyszerű kört mentem a Q3-ban, ami a hetedik helyhez volt elegendő, így közvetlenül az élcsapatok mögül indulhatok. Kihívásokkal teli versenyre számítok, miután a szélirány folyamatosan változik, ez pedig megtréfálhat bennünket. Szóval szegjük le a fejünket. Ma jó munkát végeztünk, holnap pedig be kell fejeznünk, amit ma elkezdtünk. Gratulálok az egész csapatnak, hiszen az egy jó jel, hogy mindkét autóval a középmezőny élén állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: