DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Győzelemmel akart vb-címet nyerni Hamilton

Az USA Nagydíjon lett hatszoros Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton. Gratulált Bottasnak, köszönetet mondott teljes családjának, és felidézte, mit tanított neki apja hat-hét évesen.

Akárcsak 2015-ben, 2019-ben is választott hazájában, az Egyesült Államokban tett pontot a bajnoki harc végére Lewis Hamilton. Austinban elért második helyével bebiztosította pályafutása hatodik világbajnoki elsőségét, így a beállhatott a parc fermében a kifejezetten bajnokavatás esetére kialakított helyre.



„Elsöprő érzés, hogy őszinte legyek. Kemény verseny volt a mai, a nehéz tegnap után. Valtteri kiváló munkát végzett, ezért elismerés jár neki” – mondta el a nagydíjat követően Hamilton, aki külön köszönetet mondott családjának, amely teljes létszámmal jelent meg Austinban. „Édesanyám, édesapám, mostohaanyám, mostohaapám és a teljes családom itt van. Megtiszteltetés a nagyságok sorába kerülni a bajnoki címeket illetően.”

A brit megtette a tőle telhetőt, hogy győzelemmel biztosítsa be a vb-sikert: „Apám azt mondta nekem, mikor hat vagy hét éves voltam, hogy soha ne adjam fel, ez pedig családi mottóvá vált. A tőlem telhető legkeményebben hajtottam, és reméltem, hogy győzhetek ma, de a gumikban nem volt benne.”

„Nem gondolkozom most bajnoki címeken” – mondta Martin Brundle-nek, aki arra volt kíváncsi, hány továbbá vb-elsőséget vesz célba. „De sportolóként frissnek érzem magam, a következő futamokon pedig folytatjuk a hajszát. Egy nagy elismerő kiáltás jár minden rajongónak, és a briteknek, akik eljöttek ide ezen a hétvégén.”

Lewis Hamilton pályafutás 13. szezonjából nyerte meg a hatodikat: 2008, 2014, 2015, 2017 és 2018 után vált 2019-ben ismét a Formula-1 világbajnokává.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: