DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen inkább izgalmas, mint gyors F1-re vágyik

Kimi Raikkönen egyértelműen az izgalmakat részesíti előnyben a sebességgel szemben, így azt gondolja, senki nem érdekelne, ha akár tíz másodpercet lassulnának, ha közben nagyobb lenne a verseny.

Bár a finn versenyzőnek 2020 végén lejár a szerződése, s akkor már 41 esztendős lesz, így is véleményt nyilvánított a 2021-es szabályokkal és autókkal kapcsolatosan. Korábban már szóltak arról hírek, hogy az új regulákkal jelentősen visszalassul majd az F1, ez azonban a mezőny rangidősét a legkevésbé sem zavarná.

„Nem hinném, hogy három-négy-öt másodperc bármi különbséget jelentene. Például most is nagyon gyorsak vagyunk a kvalifikáción, de aztán a versenyen öt-hat másodperccel lassabban körözünk az üzemanyag és minden egyéb miatt” – idézi a Jégembert a Racefans.net.

Saját kollekciójában érkezett Austinba Raikkönen


„Én azt gondolom, hogy akár tíz másodperccel is visszalassulhatunk, az sem fog érdekelni senkit, feltéve, hogy izgalmasabb lesz az egész. A köridők egyébként is különbözőek évről évre” – fejtette ki véleményét Kimi Raikkönen az új szabályokról.

Max Verstappen is hasonló véleményen van, azonban ő nem szeretné, ha ennyire drasztikusan visszalassulna a száguldó cirkusz: „Természetesen szeretnénk, ha két-három másodpercen belül tudnánk maradni a jelenleg tempóhoz képest. Ha ettől nagyobb lesz a különbség, az nem jó, mert az már nem az, amit el akarunk érni.”

Az már talán túlságosan lassú lenne, ugyanakkor azt gondolom, ez még csak a kezdete ennek az egésznek, és biztos vagyok benne, hogy a csapatok ki fognak találni dolgokat, miután mind különböző nézőpontból állnak a dologhoz. Az idő majd eldönti, hogyan fog alakulni ez az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: