DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Hamilton 40 éves kora után is itt versenyezhet

A Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton hamarosan porrá zúzhatja Michael Schumacher összes rekordját a Formula-1-ben, simán lehet, hogy negyven felett is versenyezni fog.

Szűk másfél évtizeddel ezelőtt úgy tűnt, Michael Schumacher két, sokáig megdönthetetlen rekordot állított fel hét világbajnoki címével és 91 futamgyőzelmével a száguldó cirkuszban. Lewis Hamilton ugyan mindig is egyértelműen nagy tehetség volt a Formula-1-ben, 2014-ig csak egyetlen világbajnoki címet szerzett és huszonkét futamgyőzelmet aratott a V8-as korszakban eltöltött hét éve alatt.

2014-től azonban alapvetően megváltoztak az erőviszonyok, a Mercedes óriási dominanciára tett szert, éveken keresztül csak bottal üthették a nyomukat a riválisok. Beszédes adat, hogy az elmúlt, nem egész hat szezonban mindössze ötször volt kénytelen kiállni technikai hiba miatt, 61 futamgyőzelmet aratott és a hétvégén szinte teljesen biztos, hogy hatodszor (a Mercedes színeiben ötödször) koronázzák a sorozat királyává.

Hamilton még negyven felett is sikeres lehetne?


Bár van, aki azt vizionálja, hogy a közeljövőben véget ér Hamilton és a Mercedes uralkodása a Formula-1-ben, az istálló csapatfőnöke éppen ellenkezőleg tervez, úgy véli, a brit ász még nagyon sokáig maradhat. „Úgy vélem, addig fog versenyezni, amíg élvezi és amíg elég versenyképes. Egy idő után képbe kerül az életkor faktor, de ez nála még nem történt meg. Kimi Raikkönen például már túl van a negyvenedik születésnapján és most is versenyképes. Akkor miért ne maradhatna Lewis is?” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Reuters interjújában.

„Ha folyamatosan képesek leszünk biztosítani számára egy jó versenyautót, akkor porrá zúzhatja Schumacher rekordjait. Ez még izgalmasabbá teszi számára a kihívást, egy érdekes, új célkitűzés lebeghet a szeme előtt. Természetes, hogy ezzel együtt a nyomás is növekedni fog, ha képes lesz ezzel továbbra is megbirkózni, akkor hamarosan nem hatszoros világbajnokként köszönthetjük” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: