DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Olasz sajtó: Hamilton egyszerűen hatalmas

Az általában kritikus olasz média ezúttal senkibe nem szállt bele, ellenben elismerik, hogy Lewis Hamilton egyszerűen zseniális jelenleg a Formula-1-ben, akit rettentően nehéz legyőzni. Így van?

Sokatmondó, ha az általában éles nyelvű olasz média nem a Ferrariról ír elsősorban, hanem a rivális istálló vezérpilótájáról. A Mercedes és Lewis Hamilton sokadszor mutatta meg idén, hogy attól, hogy a két vörös autó vezeti a versenyt, az nem jelent automatikusan futamgyőzelmet is. Az Ezüst Nyilak versenytempója kiváló, ehhez általában jobb stratégiai döntések is társulnak és nem mehetünk el szó nélkül az ötszörös világbajnok teljesítménye mellett sem. Olaszországban sem mentek. A szombati nap után még inkább Verstappen megbüntetésével volt elfoglalva, vasárnap már csak kiélvezte a váratlan győzelem ízét.

„Tegnap az ötszörös bajnok újabb mestermunkát mutatott be nekünk, ahogy a pályán legyőzte a Ferrarit és a Red Bullt is. Mindezt egy olyan helyszínen, ahol nem a Mercedes volt a leggyorsabb autó, de a verseny második felében folyamatosan ellenállt Sebastian Vettel nyomásának, aki pedig frissebb abroncsokra támaszkodhatott” – írja a Gazzetta dello Sport.

Az olasz sajtót is lenyűgözte Lewis Hamilton teljesítménye


„Elméletileg Lewisnak nem voltak győzelmi esélyei, elkerülhetetlennek tűnt, hogy a Ferrari nemsokára megelőzze. De nem, Hamilton ismét szembement a számokkal és a logikával, ahogy azt már tette számos alkalommal idén. Képes volt a lehető legjobban kezelni elhasználódó gumijait is, megőrizte két másodperc körüli vezetését Sebastiannal szemben egészen a leintésig. Hamilton egyszerűen hatalmas” – folytatta az olasz lap.

„Lewis Hamilton a mexikói dobogón mosolyoghatott, ismét bemutatta mesteri sebességét és technikáját, amivel a Ferrarit is megdöbbentette. Igaz, hogy a Mercedes kockáztatott a korai kerékcserével, de ezt annak tudatában tehették meg, hogy tisztában voltak azzal, hogy egy egészen kivételes versenyző ül a volánnál, aki képes arra, hogy az elején keményen megnyomja az új gumikkal, majd remekül beossza azokat” – írja a La Stampa.

„A brit pilóta nyolcvanharmadszor győzött, már csak nyolccal kevesebb sikere van, mint a Michael Schumacher által tartott rekord, idén már tizedszer nyert. Ez nem volt egy könnyű siker Hamiltonnak és a Mercedesnek, nem az övék volt a leggyorsabb autó, de egyrészt azért nyertek, mert kifizetődő stratégiát választottak, másrészt pedig, mert Lewis Hamilton a valaha volt egyik legjobb versenyző. Ahogy Toto Wolff nemrég elmondta: Csak akkor fogunk rájönni Lewis Hamilton mennyire kiváló, amikor már visszavonul” – dicséri a riválist az olasz lap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: