DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton már odaadná a Red Bull ülését Albonnak

Továbbra sem dőlt még el, ki lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál jövőre, de Lewis Hamilton számára világos, hogy Alexander Albon hosszabb távra is tervezhet, remekül teljesít.

Idén (némi meglepetésre), újoncként került a száguldó cirkuszba a fiatal thaiföldi-brit pilóta, akinek ezzel némi szerencséje is volt. Nagyon valószínű ugyanis, ha Daniel Ricciardo nem igazol át a Renault istállóhoz, akkor nem indul el az a láncreakció, amelynek végén Alexander Albont egyáltalán számításba vették és leigazolták a Toro Rossóhoz.

Egy év leforgása alatt azonban óriásit fordult a világ az újonc thaiföldivel, augusztusban megkapta a nagy esélyt a kiugrásra, az alulteljesítő Pierre Gasly helyére ültették Helmut Markóék és a jelek szerint él is a lehetőséggel. Bár Verstappent többször is balszerencse sújtotta ezen időszak alatt, az újonc tizenkilenc ponttal többet szerzett, mint hétszeres futamgyőztes csapattársa, ráadásul mind a hat helyszínen a legjobb hatban zárt.

Albon a nyári szünet óta több pontot szerzett, mint Verstappen


Ez a hamarosan hatszoros világbajnokká váló Lewis Hamilton figyelmét is felkeltette. „Alexander kiválóan kezeli a nyomást, pedig év közben került hirtelen a Red Bullhoz. Folyamatosan remekül vezet, szinte nem is követ el hibát a versenyeken. Pedig ez igazán nagy kihívás számára, hogy egy olyan, nagyra tartott pilóta mellett tud így kitűnni, mint Max Verstappen” – idézi Lewis Hamiltont a Gpfans.com szakportál.

„Elég fiatalon került ide és az életében is jócskán adódtak nehéz pillanatok már, de minden hányattatás ellenére képes volt ide eljutni. Nagyszerű volt kicsit mögötte haladnom és néznem a technikáját. Nagyon korán kiállt kereket cserélni, nem értem, miért, valószínűleg kétkiállásos stratégiában gondolkodtak. Utána már nem láttam őt a futamon.”

„Igazán fényes jövő áll előtte, remélem, a Red Bull megadja számára a kellő támogatást a következő években. Ez nagyon fontos, mert az ő istállója igen gyakran kilöki azokat a pilótákat, akik nem hozzák a várt teljesítményt. Remélem, ők jó párost alkotnak majd” – fogalmazott Hamilton. Kvjat és Gasly esetében nem jött be a korai váltás, talán Albonnak több szerencséje lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: