DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas a Japán Nagydíjból merít erőt

Valtteri Bottas tudja, mekkora szerencsére lenne szüksége ahhoz, hogy négy futammal a vége előtt, hatvannégy pontos hátrányból övé legyen a bajnoki cím, de a Japánban történtekből merít erőt.

Harmadik futamgyőzelmét aratta a Japán Nagydíjon Valtteri Bottas 2019-ben, amivel alaposan le van maradva Lewis Hamiltontól, aki jelenleg 64 pontos fórban van vele szemben a világbajnoki pontversenyben. Bottas tisztában van vele, hogy nagyjából a lehetetlenre vállalkozik, de amíg egy kis esély mutatkozik, ő nem adja fel.

„Nem igazán szoktam feladni semmit, amíg legalább az elméleti esély megvan. Semmi értelme nincs addig bedobni a törülközőt. Japán nagyszerű példa volt erre, ahol a harmadik helyről rajtoltam, két Ferrari volt előttem. Nehéz dolgom volt előzetesen, mégis meg tudtam nyerni a versenyt” – mondta a világbajnoki címre hajtó finn pilóta.



„Minden lehetséges, ugyanakkor realista is vagyok, így tudom, mekkora mázlira lenne szükségem, hogy megnyerjem az összes hátralévő versenyt, de jelen pillanatban még nem igazán járnak e körül a gondolataim. Leginkább én tehetek róla, hogy ekkora a lemaradásom Lewisszal szemben, így megpróbálok ezen javítani a jövőben. Versenyről versenyre fogok haladni, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.”

A következő állomás Mexikó, ahol Lewis Hamilton világbajnok lesz, amennyiben legalább 14 ponttal többet gyűjt be finn riválisánál, amire reális esély csak akkor van igazából, ha Bottas nem szerez pontot a Mexikói Nagydíjon. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy Lewis Hamilton az USA-ban szerzi meg hatodik vb-címét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: