DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel szerint egyértelmű, ki lesz a világbajnok

Sebastian Vettel megtippelte, szerinte ki nyeri az idei világbajnokságot. Válaszában aligha van bármi meglepő, miközben arról is beszélt, jövőre mit kell másként csinálnia a Ferrarinak.

A Mercedes bebiztosította a Japán Nagydíj hétvégéjén hatodik konstruktőri bajnoki címét is, miután Valtteri Bottas nyerte meg a versenyt, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyen ért célba. Bár Vettel a másodikként zárt, Leclerc csak hetedikként futott be, így négy futammal a vége előtt már csak az egyéni elsőség kérdéses.

Sebastian Vettel szerint viszont egyértelmű, kinek a zsebében landol idén a végső győzelemért járó trófea: „Lewis fogja megnyerni. Nem számít, melyik versenyen. Nem hinném, hogy ebből problémát csinálna, legalábbis számomra teljesen mindegy volna” – nyilatkozta Vettel.



Az elmúlt években Sebastian Vettel számított Lewis Hamilton legnagyobb kihívójának a világbajnoki sorozatban, azonban idén a Ferrari nem tudta felvenni a versenyt az Ezüst Nyilakkal a szezon első felében: „Nyilvánvalóan nem vagyunk boldogok, hogy ez az év nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, de ez nem a legutóbbi versenyen, nem is tegnap, de nem is a múlt héten ment el…”

„Ez egy hosszú szezon volt, ami még mindig tart. Nem gondolnom, hogy bármiben is hátrányt szenvedünk a gyárakban, már csak arra volna szükségünk, hogy jobb, hatékonyabb munkát tudjunk végezni. Rendkívül elkötelezettek vagyunk, nagyon keményen dolgozunk, viszont még mindig nem vagyunk azon a szinten, ahol lehetnénk.”

Vettel korábban azt mondta, a Mercedes szinte maga a tökéletesség az elmúlt években, s most azt nyilatkozta, a németek mindig emelni tudtak a lécen: „A Mercedesnél megmutatták, hogy mindig van feljebb, és tudták is magukat tartani ehhez a ritmushoz minden évben. Mi nem vagyunk ilyen jók ebben. Amint már mondtam, nem gondolom, hogy keményebben kellene dolgoznunk, viszont mindenféleképpen jobban kell végeznünk a dolgunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: