DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Leclerc: Nagyon örülök, hogy Vettel a csapattársam

Bár a legtöbben már egyértelmű elsőszámú pilótának tekintik Charles Leclerc-t, ő nem így gondolja. Úgy véli, még mindig sokat tanulhat négyszeres világbajnok csapattársától, rangsor még nincs.

Miután újonc szezonjában igencsak kiemelkedő teljesítménnyel indította Formula-1-es pályafutását az Alfa Romeónál, a Ferrari azonnal lecsapott a fiatal monacóira és az anyacsapathoz szerződtette az idei évre. Eleinte úgy gondolták, ő fogja segíteni a négyszeres világbajnok csapattársat, Sebastian Vettelt, de a sors egészen másképp hozta.

Az utóbbi hónapokban rendre legyőzte nagynevű társát, néhány konfliktus is kibontakozott, amit aztán sikerült rendezni. Bár sokak szerint így is puskaporos hordó a Ferrari párosa a közeljövőt tekintve, Flavio Briatore például úgy gondolja, nem is kérdés, hogy Leclerc a gyorsabb, Vettel viszont szárnysegédnek tökéletes lesz mellé.

Leclerc még most is sokat tanul Vetteltől


Nem először szegezték Leclerc-nek a kérdést, hogy elsőszámúnak tekinti-e magát az istállónál. „Nem beszéltünk ilyet, de Sebastian négy világbajnoki címet nyert már, én egyet sem. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nagyon gyors és rettentő erős. Rengeteget tanulok tőle, a szezon végén majd meglátjuk, hogy lesz-e ilyen döntés, hogy ki lesz az első, illetve második számú versenyző” – mondta el véleményét a monacói a Channel 4 adásában.

„Ebben a pillanatban boldog vagyok saját helyzetemmel és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy Sebastiant tudhatom magam mellett. Kicsit új helyzetben találtam magam azzal, hogy az én visszajelzéseimet is felhasználják a jövő évi versenyautó tervezéséhez, az elmúlt években ugyanis mindig máshol versenyeztem.”

„Sebnek már nagy rutinja van ebben is, örülök, hogy láthatom, hogyan dolgoznak a fejlesztéseken, mik a kulcsfontosságú dolgok, mikről beszél a mérnökökkel. Rengeteg mindenről beszélhetnénk egy-egy mérnökkel, de nem lehet egyszerre mindenről, mert akkor csak összezavarnánk. Éppen ebben a szegmensben segít nekem Vettel a legtöbbet” – fogalmazott Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: