Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap
F1

Briatore: Leclerc gyorsabb, mint Vettel, aki másodiknak jó lesz

A botrányáról is elhíresült korábbi csapatfőnök úgy gondolja, Charles Leclerc-re kell építenie a Ferrarinak, készen áll a világbajnoki címre és egyértelműen gyorsabb, mint Sebastian Vettel.

Flavio Briatore is pontosan tudja, hogy ha egy csapat fel akar érni a csúcsra, akkor a legritkábban célravezető két, egymással viaskodó pilóta istállón belül. Ahogy ez mostanában világos trend, kell egy elsőszámú versenyző és egy szárnysegéd, ahogy ezt a évekig a Red Bullnál is láthattuk, de a Mercedesnél sem kétséges, kit támogat és kinek a sikerét akarja a csapat. A Ferrarinál szintén hosszú története van a csapatutasításoknak.

Most viszont éppen a vörös istállónál alakult ki némi belharc, mivel az eredetileg Sebastian Vettel mellé-mögé hozott fiatal monacói rendkívül gyorsan fejlődik, már többnyire meghaladja csapattársa tempóját. Mivel mindketten nyerni akarnak, ez belső feszültségekhez vezet, Szocsiban ennek látványos jeleit is láthattuk.

Briatore szerint a választás nem kérdéses, Leclerc legyen a vezérpilóta


Flavio Briatore számára nem is kérdés, hogy Vettel az egyértelmű kettes számú versenyző. „Leclerc gyorsabb, mint Vettel, készen áll arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet. Ha én lennék a csapatfőnöke, biztosan őt választanám vezérpilótámmá” – ecsetelte véleményét az egykori olasz csapatfőnök a La Gazzetta dello Sport című lapban.

„Leclerc kétségtelenül nagy tehetség, agresszív és képes arra, hogy a legtöbbet kihozza az autóból. Mindenki elvégzi a maga feladatát, de mondjuk ki: választani kell egy pilótát, aki a világbajnoki címért csatázik, a másik versenyzőnek pedig mindig mindenben rendelkezésre kell állnia, különben sosem lesz győzelem. Vettel maradhat a Ferrarinál, mert jó versenyző, de már csak másodhegedűs szerepkörben” – fogalmazott élesen Briatore.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?