DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Valtteri és én vagyunk a legjobbak

A hatodik világbajnoki címe felé száguldó Lewis Hamilton szerint ő és Valtteri Bottas alkotják a mezőny legjobb duóját. Wolff megígérte, a csapat nem fog beleszólni innentől kettejük harcába.

Lewis Hamiltonnak korábban több kompetitív csapattársával is problémája akadt a pályán és azon kívül is. 2007-ben Fernando Alonsóval akadt össze nagyon csúnyán a bajszuk, míg a közelmúltból aligha kell bemutatni bárkinek is a közte és Nico Rosberg között kialakult rivalizálást.

Az ötszörös világbajnok brit szerint azonban a Mercedes megtalálta az F1 toronymagasan legjobb filozófiáját és ehhez a legmegfelelőbb embereket: „Abszolút jobban működünk együtt, mint a Ferrari párosa. Ez a lehető legjobb kombináció, jelenleg nem látok kiegyensúlyozottabb duót a miénknél” – mondta Hamilton a Bild am Sonntagnak.

Szerinte ugyanis a Ferrarin belül kialakult háború az első számú pozícióért nem tesz jót a maranellóiaknak: „Én csak külső szemlélő vagyok, így nincs teljes rálátásom, de számomra úgy tűnik, hogy elég érdekes dinamika működik közöttük… Úgy tűnik, Charles átveszi az első számú státuszt. Jó tesz ez egy csapatnak?” – tette fel Hamilton a költői kérdést.

A konstruktőri cím már zsebben


„Nem hinném” – folytatta. „Viszont mindig is ez volt az ő filozófiájuk, míg a mi felfogásunk teljesen más, ami nálunk nagyszerűen működik. Persze normális, hogy egy versenyző először is a saját csapattársát szeretné legyőzni, így van ez Valtterivel és velem is. Ő is előttem akar végezni, ahogyan én is előtte.”

„Viszont kettőnk között már érződik az érettség. Nem volt meg ez bennem korábban, mikor még fiatal voltam. Valtteri és én kiválóan működünk együtt. Ő minden évben egyre gyorsabb lesz, így mindig elő kell rántanom egy újabb nyulat a kalapból, hogy előtte tudjak maradni.”

Eközben Toto Wolf beszélt arról, hogy a konstruktőri világbajnoki címmel a zsebükben nem kívánnak beleszólni két pilótájuk küzdelmébe: „Mennyi is Valtteri hátránya, talán 64 pont? Az két és fél győzelem. Mi egyenlő esélyeket adunk nekik, így a világbajnoki cím sorsa a pályán fog eldőlni” – mondta a csapatfőnök Bottas és Hamilton csatájáról, akik jövőre is egy csapatban versenyeznek majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: