DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Normális volt Hamilton reakciója

Toto Wolff szerint semmi baj nincs azzal, hogy Lewis Hamilton hangot adott nemtetszésének a suzukai stratégiával kapcsolatban - Valtteri Bottast dicsérte a Mercedes vezére.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője szerint teljesen rendben van az, hogy Lewis Hamilton méltatlankodott Japánban a neki nem kedvező stratégia miatt - ugyan a brit pilótát korábban jó pár győzelemhez hozzásegítette a Mercedes döntése számára most már igazából nincs tét idén, Wolff úgy látja, hogy ez volt részéről a normális reakció.

"Minden jó pilóta mérges, ha nem tud nyerni, szóval ez teljesen normális" - mondta Wolff vasárnap este a Channel 4 kérdésére. "Semmi gond nincs ezzel. A lényeg a rajtnál történt, Valtteri az élre állt, Lewis pedig a harmadik-negyedik helyen volt, itt dőlt el a verseny" - tette hozzá, majd szót ejtett a futamgyőztes Valtteri Bottasról is.

wol



"Valtteri egy nagyon intelligens versenyző, dolgozik a gyengeségein és egyre erősebbé válik. Nincs kétségem afelől, hogy minden mercedeses évével egyre jobb és jobb lesz. Engem az nyűgözött le leginkább, amikor Seb elrontotta a rajtját, Valtteri pedig hidegvérrel elhúzott mellette, mintha nem lenne holnap, onnantól pedig az élről kontrollálta a futamot" - dicsérte finn pilótáját Wolff.

A Mercedes a csapatbajnoki cím bebiztosítása után a következő versenyen alighanem az egyéni címet is megünnepelheti, nagy meglepetés lenne, ha Mexikóban nem koronáznák ismét bajnokká Lewis Hamiltont. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: