DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel rajtja rontotta el Leclerc-ét is

A Verstappen-esettel kapcsolatban a monacói ferraris elismerte, hogy ő a hibás, a rajtról viszont azt mondta, hogy Vettel bemozdulása őt is megzavarta, ez jelentette a problémát.

Csúnyán elrontotta a rajtot a két Ferrari Japánban, hiszen az első két helyről rajtolhatott Sebastian Vettel és Charles Leclerc, ám ahelyett, hogy 1-2-ben elfordultak volna az első kanyarban, Vettel visszacsúszott, Leclerc pedig ütközött Max Verstappennel, amely a futama érdemi részének véget is vetett. Vettel ráadásul korán mozdult meg, kis híján meg is büntették érte és mint kiderült, csapattársa rajtját is ez tette tönkre.

"Gyengén rajtoltam. Elvonták a figyelmem, láttam, hogy Seb megmozdul egy kicsit (amikor a lámpák elalvása előtt megmozdult, majd megállt), aztán az én reakcióidőm már gyenge volt. Maga a rajt annyira nem volt rossz, de a reakcióidő nagyon" - tekintett vissza a monacói, majd rátért a Verstappennel történt ütközésére is.

lecl_2



"Maxszal én követtem el a hibát, ez tiszta. Én voltam belül és Seb, valamint Lewis mögött elvesztettem kicsit az autó elejét. Normál esetben erre számítani kell, de én nem számítottam, úgyhogy igen, ez az én hibám" - jelentette ki Leclerc, aki elsőre még nem mondta azt, hogy ő a hibás, az esetet visszanézve viszont elismerte vétkét.

Leclerc innentől csak a hetedik helyre tudott felkapaszkodni, igaz, a pontversenyben továbbra is őrzi harmadik pozícióját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: