DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel kihozta a maximumot, Hamilton csalódott

Az időmérő után megfordultak az erőviszonyok, Valtteri Bottas élvezte, hogy végig kontrollálhatta a Japán Nagydíjat, Vettel úgy érzi, a második hely volt a legtöbb, Hamilton nem elégedett.

Bár a vasárnapi időmérő után a Ferrari tűnt esélyesnek a futamgyőzelemre, a Mercedesek versenytempójával nem tudtak mit kezdeni, illetve a vörös autók hibái (elrontott rajt Vetteltől, első kanyaros ütközés Leclerc-től) egy újabb Mercedes-győzelemhez vezettek. Az utolsó körökben kiváló csatába bonyolódott a második helyért Sebastian Vettel és a gumielőnnyel hátulról érkező Lewis Hamilton, amiből végül előbbi jött ki győztesen.

Bottas pályafutása hatodik győzelmét aratta Suzukában. „Nagyon boldog vagyok, már az időmérő is igen szorosan alakult és itt sosem könnyű a verseny. Tudtuk, hogy nem szabad feladni, mindig lesznek lehetőségeink és rögtön a rajtnál adódott is egy esély, amit sikerült is kihasználnom. Sebastian hibázott a startnál és el tudtam menni mellette.”

„Onnantól, hogy az élen találtam magam, kiváló tempóval jelentkeztem és végig kontrolláltam az egész versenyt, nagyon élveztem. A futam közepén egy kicsit aggódtam, hogy egy vagy két kiálláson lesznek-e az ellenfelek, de végül minden jól alakult számomra. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, zsinórban a hatodik világbajnoki címet szerzik, ez lenyűgöző, szép munka volt!” – dicsérte a Mercedest Valtteri Bottas.

A rajt után két-három másodperccel már el is dőlt a győzelem sorsa


Vettel az elrontott indulás után kihozta a maximumot a helyzetből, másodikként végzett. „A rajtnál sajnos én hibáztam, nagyon sokáig égtek a lámpák, az én hibám volt, egy pillanatra kizökkentem és megugrott az autó, ráadásul rosszabbul is jártam, mert késve indultam el. Nehéz dolgunk volt, mert a Mercedes rettentő gyorsnak bizonyult, különösen a pálya hátsó részén, Valtteri szinte szárnyalt a pályán.”

„Hamilton egy kiállással tervezett, de nem működött nekik, úgyhogy előre tudtam, hogy hátulról meg fog érkezni friss gumikkal. Így is történt, de sikerült magam mögött tartanom őt, a pálya minden centiméterét ki kellett ehhez használnom. Kemény csatára kényszerített, de megtartottam a második pozíciót. A gyengébb versenytempónk miatt ez volt a maximum, amit kihozhattunk ebből a versenyből, de a rajtot leszámítva elégedett vagyok. Nem tudom, mi történt Charles-lal, de jobb lenne, ha mindkét autónkkal itt lehetnénk a legjobb három között” – ecsetelte véleményét Vettel.

A címvédőnek ezúttal csak egy harmadik hely jutott, ezért láthatóan nagyon csalódottan állt kamera elé. „Először is gratulálok a csapatnak, nagyon megérdemelt ez a zsinórban szerzett hatodik világbajnoki cím a Mercedesnek. Ez a legfontosabb jelenleg, a lehető legtöbb pontot akartam ma is megszerezni. Valtterihez képest kicsit csökkent a különbség, de a legvégéig csatázni fogunk egymással” – fogalmazott igen szűkszavúan Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: