DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Jókat csatáztam, miközben előretörtem

Kettős pontszerzéssel erősítette meg konstruktőri ötödik helyezését a Renault Japánban. Ricciardo a hetedik, Hülkenberg pedig a kilencedik helyen ért célba, azonban a német végül csak tizedik lett, viszont Leclerc büntetése után Ricciardo előrelépett a hatodik helyre..

Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is nagyon messziről jöttek vissza a Japán Nagydíjon a pontszerzők közé, miután mindketten csak a nyolcadik sorból kezdhették meg a suzukai versenyt.  Daniel Ricciardo a hetedik, Nico Hülkenberg pedig a kilencedik helyet szerezte meg a pályán, azonban mint később kiderült, véletlenül egy körrel hamarabb jelent meg a paneleken a kockás jelzés, így Hülkenberg végül csak a tizedik helyen zárt, valamint Charles Leclerc utólagos büntetése nyomán Daniel Ricciardo egy pozíciót előrelépett, így hatodikként végzett.

A verseny vége felé közelítve a német elengedte csapattársát, aki megköszönte a lehetőséget a csapatrádióban és megígérte, elkapja az előttük lévőket. A Méhészborz tartotta magát a szavához: „Megérdemeltük ezt a végeredményt! Idegesítően régóta nem tudtunk már pontot szerezni, így ez a hetedik hely kiváló számunkra. Volt egy kis gondunk az autó hátuljával az időmérőn, de ezt a srácok gyorsan rendbe hozták. Ez meg is magyarázta, miért voltam ennyivel lemaradva.”



„Jó volt a versenytempónk, illetve az a stratégiánk is, hogy a közepeseken indultunk. Nagyszerű csatákat éltem át, amíg felküzdöttem magam a végül kényelmesen megszerzett hetedik helyig. Élvezetes volt ez a stratégia, abszolút megérdemeltük ezt a pozíciót” – összegzett Daniel Ricciardo.

Nico Hülkenberg is méltatta csapatát a kettős pontszerzés után: „Rendkívül örülök, hogy Daniel és én is pontokat tudtunk szerezni” – kezdte a német, aki ekkor még abban a hiszemben volt, hogy a kilencedik pozíció az övé. „Nagyszerű volt az, ahogyan visszaküzdöttük magunkat a nem túl jól sikerülő kvalifikációt követően. Jól kaptam el a rajtot, az egyes kanyarban több autót is megelőztem, aztán jó pozícióba kerültem a pályán.”

„Onnantól kezdve viszont egy küzdelem volt az egész verseny. A komplett második etapot forgalomban töltöttem, ami végül ahhoz vezetett, hogy minden túlmelegedett, beleértve a gumikat is, amiket teljesen lejártunk. De jó móka volt végül is, és elégedett vagyok az eredménnyel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: