DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Mire megjött a tempónk, elment mellettünk a verseny

Tovább tart az Alfa Romeo és Kimi Raikkönen vesszőfutása 2019 második felében. A finn zsinórban ötödik versenyén sem szerzett pontot, mire pedig megtalálták a tempójukat, elbukták a versenyt.

A Magyar Nagydíj óta csak Antonio Giovinazzi három pontjának köszönhetik az Alfa Romeó-sok, hogy nem ugyanott tartanak, mint a nyári szünetet megelőzően. Kimi Raikkönen az Orosz Nagydíj után rémálomszerűnek nevezte az istálló helyzetét, akik úgy fest, még mindig nem ébredtek fel abból.

Bár a kvalifikáción a 11. és a 13. helyet szerezte meg Giovinazzi és Raikkönen, a versenyen mindketten pozíciókat buktak, és nem is volt igazán esélyük rá, hogy pontot szerezzenek Suzukában. Raikkönen szerint mire megjött a tempójuk, elment mellettük a verseny: „Ez egy csalódást keltő hétvége. Mindig minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, és az utolsó szett gumin egész jó is volt az autó” – mondta a Jégember.



„Három-négy másodperccel voltunk gyorsabbak, mint a verseny korábbi szakaszaiban, de addigra már sajnos rengeteg időt veszítettünk, a versenyünk pedig nagyjából véget is ért. Nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt sem a kemény, sem a közepes abroncsokon, egyszerűen nem működtek, nem éreztem az autó elejét. Meg kell értenünk, miért történt ez, hogy a későbbiekben a verseny elején is meglegyen a tempónk, ne csak a legvégén.”

Csapattársa, Antonio Giovinazzi bár három pozícióval is Raikkönen elől indulhatott, végül kettővel mögötte, a tizenhatodik helyen látta meg a kockás zászlót: „Nehéz hétvégén vagyunk túl, ahol a szél rengeteg kellemetlenséget okozott nekünk. Persze mindenki számára ugyanazok voltak a körülmények, szóval jobb, ha a saját dolgunkkal törődünk inkább. Jobbnak bizonyult a tempónk az időmérőn, mint a verseny, főleg ha megnézzük a körülöttünk lévőket. Meg kell tudnunk, miért volt ez, hiszen az autóban ott van a lehetőség, nekünk pedig a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle a hátralévő néhány versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: