DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Ostobaság volt, amit Gasly csinált

Bár az egy körrel korábbi téves leintés miatt végül nem volt jelentősége, a Racing Point mexikói F1-ese szerint a Toro Rosso franciája hibázott a suzukai futam végén történt ütközésük során.

[pat]

A Formula-1-es Japán Nagydíj utolsó körében jártunk, amikor a 2-es kanyarban összeért Sergio Perez és Pierre Gasly autója: a mexikói külső íven próbált elmenni francia riválisa mellett, ám ütközés lett belőle, s a Racing Point a falban kötött ki. Csakis egy szervezési hibának – a kockás zászlós jelzés már az 52. kör végén felvillant a paneleken – köszönhető, hogy Perez így is megtarthatta helyezését és pontjait, a versenyirányítás pedig ugyan vizsgálta az incidenst, de végül úgy ítélték meg, egyikük sem felelős jobban a történteként, mint a másik: a mexikói kissé szűken haladt, de a Toro Rosso pilótája is fordulhatott volna még szűkebben, hogy elkerülje az ütközést.

Perez ennek ellenére ostobaságnak nevezte ellenfele védekező manőverét: „Úgy vélem, ez egy szükségtelen koccanás volt” – idézi a pilóta szavait a Motorsport.com szakoldal. „Előtte voltam, elég helyet is hagytam, látható, hogy az autó még csak nem is volt a rázókövön. Előbbre voltam, friss gumikon, ez volt a verseny utolsó köre, szerintem nagy ostobaság volt, amit csinált. És meg is úszta: szerintem nagyon szerencsés volt, de a saját futamát is tönkrehette volna és elveszíthette volna a pontjait. Van egy pont, amikor el kell fogadni, hogy elveszítetted az adott pozíciót. Ezt a manővert Ricciardo kétszer is bemutatta ellenem a versenyen – ha továbbmegyek, ugyanezt csináltam volna.”

Gasly ugyanakkor nem akart következtetéseket levonni addig, amíg nem látta a felvételeket: „Először látni szeretném, csinálhattam volna-e bármit másképp vagy esetleg ő, mielőtt bárkit hibáztatnék. Láttam, hogy ott van, arra számítottam, hogy kicsit nagyobb helyet hagy, de ahogy mondtam, nem akarom őt semmiért hibáztatni, először szeretném látni a visszajátszást és átnézni mindent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: