DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Nem tudom, van-e hibás

A monacói, akit Verstappennel együtt berendeltek a stewardok, nem vállalja a felelősséget a suzukai első körös ütközésért. Arra is emlékeztetett, hogy a Mercedes rajtjával nyerte meg a futamot.

A második kanyarban összeért Charles Leclerc Ferrarija és Max Verstappen Red Bullja: a rövidebbet a holland húzta, akinek autósérülése miatt fel kellett adnia a Japán Nagydíjat. A leintés után a médiának dühösen beszélt arról, hogy Leclerc magatartása túlment a kemény versenyzésen, és felelőtlen volt – kifogásolta a stewardok reakcióját is, akik nem büntették azonnal a monacóit, hanem a futam utánra halasztották a döntést.



A két érintettet meghallgatásra rendelték be, ezt követően derül ki, hogy érintetlen marad-e a végeredmény, vagy mégis büntetést kap a monacói. Leclerc a felügyelőknél tett látogatása előtt nyilatkozott.

„Az én álláspontom az, hogy belső íven voltam, túlkormányzottság lépett fel, aztán összeértünk. Hogy valamelyikünk hibáztatható-e vagy sem, azt nem tudom. Még nem néztem vissza a szituációt. Ez történt, sajnos visszaütött a versenyünkre” – idézi a BBC és PlanetF1 Leclerc-t, akitől megkérdezték, számít-e büntetésre. „Elképzelésem sincs. Ahogy már mondtam, kívülről is meg kell néznem” – válaszolta.

„Élvezetes előzéseim voltak, de nem a hatodik helyen akartam befejezni, ezért csalódott vagyok. Ami a stratégiát illeti, nem gondolom, hogy ennél többet tehettünk volna. Ahogy Mattia Binotto a hétvégét megelőzően elmondta, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy hozzuk a Mercedes szintjét, akik nagyon erősek. Erre kell fókuszálnunk, ma mindkettőnk rajtja jelentette a legnagyobb problémát” – emlékeztetett arra, hogy a lámpák kialvásának pillanatában a későbbi győztes Valtteri Bottas a harmadik helyről mindkét Ferrarit lehagyta, ezzel pedig foglalkozni kell a folytatásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: